Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Doar unul din cinci proiecte este de succes

19 Decembrie 2008




Bogdan Ciungu afirmă că, deşi o soluţie EPM matură poate aduce foarte multe beneficii şi are un ROI perfect, multe dintre firmele din România se vor abţine din a face noi achiziţii de know-how sau software, cel puţin până în vară.
„Acest lucru va implica scăderea numărului de posturi noi în domeniul project managementului, precum şi diminuarea numărului de implementări de sisteme informatice tip EPM. Este foarte posibil ca cei care-şi doresc un sistem informatic să aleagă soluţiile Open Source, cu toate riscurile aferente, întrucât organizaţiile vor avea mult mai multă grijă în a face cheltuieli, cel puţin câţiva ani de acum încolo”, este de părere Ciungu.


Victor Mihail crede că tocmai aceste particularităţi şi constrângeri vor face companiile să-şi optimizeze derularea proiectelor, astfel încât cu bani şi resurse mai puţine să reuşească să livreze mai mult.


„Modelele de calcul al rentabilităţii investiţiei (ROI) pentru o soluţie EPM şi studiile de la companiile care oferă astfel de soluţii făcute la firmele care deja au implementate soluţii EPM arată că selecţia proiectelor se face eficient, astfel că managementul nu mai investeşte în proiecte nerentabile - se optimizează procesul de portfolio management şi se deblochează până la 10-15% din fondurile alocate proiectelor care nu merită făcute. De exemplu, la un buget anual de implementare de proiecte de 10 milioane de euro se pot «elibera» 1-1,5 milioane de euro, care pot fi folosite în alte proiecte”, precizează Victor Mihail.


Venind după un an fiscal 2007 în care s-a lansat Microsoft Office 2007 şi în care vânzările grupului de afaceri au crescut cu peste 50%, divizia Information Worker a Microsoft România a continuat traiectoria ascendentă în anul fiscal 2008, cu o creştere de la an la an de 39%. Creşterile vânzărilor au venit din toate segmentele de clienţi, în special din segmentul firmelor mici (1-25 angajaţi), dar şi din segmentele de clienţi medii şi mari, inclusiv administraţie publică, unde vânzările Exchange Server şi Unified Communications s-au dublat, iar soluţiile de Enterprise Project Management înregistrează o creştere medie anuală a ultimilor trei ani de 60%.


Fără management de proiect, la un eşantion de 126 de proiecte de mare anvergură s-au înregistrat doar 18% şanse de succes, respectiv:
42% au înregistrat întârzieri
33% au depăşit bugetul
13% au consemnat plângeri sau au avut litigii pe parcurs
Sursa: TotalSoft



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite