Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

SAP si Business Objects sunt lideri pe piata EPM

09 Ianuarie 2009SAP si Business Objects au fost declarati de catre analistii IT, lideri de piata in doua segmente importante ale EPM (Enterprise Performance Management): SAP este liderul de piata in aplicatii de management al performantei iar Business Objects in instrumente de management al performantei.

SAP si Business Objects, au anuntat ca IDC a emis un raport in care cele doua companii sunt declarate liderii pietei in doua segmente importante ale EPM (Enterprise Performance Management) - Performance Management Tools and Applications ca venituri inregistrate din licentele vandute si mentenanta.
Analistii pietei au editat “Worldwide Business Analytics Software 2008–2012 Forecast and 2007 Vendor Shares,” si au plasat SAP ca liderul in aplicatii de management al performantei iar Business Objects lider de piata in instrumente de management al performantei. Aceste doua segmente cuprind cea mai mare piata pentru aplicatiile si instrumentele de managementul performantei.

“Datele prezentate de IDC in raportul pentru 2008 arata faptul ca SAP si Business Objects conduc fiecare un segment important al pietei de management al performantei” a spus Dan Vesset, vice-presedinte Business Analytics Solutions, IDC. “Cele doua companii doresc sa atinga doua obiective majore: sa ramina deschise clientilor non-SAP si in acelasi timp sa-si optimizeze solutiile pentru platforma SAP. Aceasta deschidere si abilitate de a satisface toti clientii reprezinta catalizatorul unei cresteri continue a pietei."
Conform raportului IDC, care a evaluat cele doua companii separat in anul 2007 deoarece la acel moment cele doua nu fuzionasera, SAP si Business Objects detinand 11.2% si respectiv 7.6%din totalul pietei de aplicatii si instrumente de management al performantei pe 2007. In raport se arata ca procentul detinut de SAP in aceasta piata a crescut la 19.3%.

IDC atribuie aceasta suprematie a SAP si Business Objects urmatorilor factori: “SAP continua sa aiba puterea din vanzarile aplicatiilor proprii de EPM in diferite procese de business. In plus Business Objects a aratat o crestere continua a veniturilor din instrumentele de BI in 2007. Compania achizitionata de SAP anul trecut a contribuit considerabil la cresterea bazei de clienti, la cresterea portofoliului de solutii. Business Objects are o puternica recunoastere a brandului precum si resurse de dezvoltare si marketing experimentate. Business Objects va creste diversitatea solutiilor SAP si va oferi o solutie software - Crystal Reports – adresata segmentului de companii mici si medii."

“Este imbucurator faptul ca viziunea si executia SAP si Business Objects au fost validate de catre clientii, partenerii si una dintre companiile de top de analiza a pietei IT” a spus Sanjay Poonen, general manager si senior vice-president, Performance Optimization Applications, Business Objects. “Am avut de a face cu o crestere rapida a pietei de EPM, propulsandu-ne in varful acestei piete, peste competitorii nostri ce ofera solutii depasite. Portofoliul nostru de solutii EPM se extinde dincolo de partea financiara oferind functionalitati de administrare a performantei complete in intreaga organizatie pentru a asigura atat profitabilitatea cat si conformitatea performatei afacerii. Diversitatea ofertei de EPM a SAP si Business Objects – combinata cu solutiile de business intelligence, risc si conformitate, toate impreuna cu o interfata moderna axata pe utilizator – ne plaseaza in fata vanzatorilor traditionali de software care detin solutii EPM greu de utilizat si incomplete.”
In Romania, solutiile Business Objects pot fi achizitionate prin intermediul Romsym Data.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite