Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Utilizatorii de telefonie mobilă au probleme cu setările

28 Ianuarie 2009



Un studiu realizat la sfarsitul anului trecut de compania de cercetare independentă Coleman Parkes, citat de www.3G.co.uk, pe un eşantion de 4.000 de persoane din SUA şi Marea Britanie a arătat că setările complexe pe care utilizatorii de telefonie mobilă sunt nevoiţi să le facă la telefoanele lor îi împiedică să folosească aplicaţiile şi serviciile de date mobile.
95% din utilizatorii de telefonie mobilă intervievaţi au declarat că ar încerca noile servicii mobile dacă setările s-ar face mai uşor. Problemele cu setările foarte complicate îi împiedică pe 45% din chestionaţi să-şi achiziţioneze telefoane mobile noi mai sofisticate. Mai mult decât atât, 61% din utilizatorii de telefonie mobilă spun că setarea telefonului este la fel de frustrantă ca schimbarea unui cont bancar.
65% din respondenţi cred că operatorii mobili au de pierdut, deoarece oamenii nu vor cumpăra un telefon nou din cauza timpului pierdut pentru a fi configurat. 78% au spus că şi-ar schimba telefoanele cu regularitate dacă procesul de setare nu le-ar da atâtea bătăi de cap. În ceea ce priveşte aplicaţiile şi serviciile mobile, 88% au declarat că ar folosi mai des aceste servicii dacă setarea ar fi mai uşoară. Serviciile de bază precum e-mailul (46%), căutarea pe Internet (40%), mesageria instant (30%) şi mesageria foto (29%) se află printre aplicaţiile şi serviciile care nu funcţionează întotdeauna când îşi deschid telefonul. Drept rezultat, 61% din respondenţi au renunţat să mai folosească aplicaţiile mobile pentru că nu pot rezolva această problemă.
Respondenţii consideră că, în medie, setarea unui nou telefon mobil nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute. În prezent, durata medie pentru setarea unui telefon nou este de aproximativ o oră. 78% din utilizatorii de telefonie mobilă s-au declarat îngrijoraţi că ar putea pierde datele mobile în momentul schimbării telefonului, iar 96% consideră că ar fi foarte util un serviciu care să copieze automat numerele de telefon, conţinutul şi alte informaţii de pe un telefon vechi pe unul nou.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite