Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Cisco lansează tehnologia EnergyWise

28 Ianuarie 2009



Compania Cisco a introdus tehnologia inovatoare Cisco EnergyWise pentru switch-urile Catalyst prin care se măsoară, raportează şi reduce proactiv consumul de energie la dispozitivele cu protocol Internet (IP) cum ar fi telefoane, laptop-uri şi puncte de acces. De asemenea, Cisco a mai anunţat soluţii ale partenerilor industriali care vor permite gestionarea consumului de energie la instalaţiile din clădiri, cum ar fi cele de iluminat, ale lifturilor şi de aer condiţionat/încălzire.
Cisco EnergyWise face parte din planul tehnologic al companiei pentru schimbarea lanţului de valori al tehnologiei informaţiei (IT) prin introducerea reţelei inteligente exact în miezul problemei privind modul în care companiile reduc emisiile de gaze cu efect de seră (GhG) la nivelul întregii organizaţii. Cisco EnergyWise se va desfăşura în trei faze pentru a îmbunătăţi utilizarea IT-ului şi a sistemului energetic al clădirilor.
În prima fază (februarie 2009), Controlul reţelei, tehnologia Cisco EnergyWise se va introduce la switch-urile Catalyst şi va gestiona consumul de energie al dispozitivelor IP cum ar fi telefoane, camere de supraveghere video şi puncte de acces wireless. În faza următoare (vara 2009), Controlul IT, tehnologia EnergyWise se va extinde la nivel industrial la dispozitive cum ar fi computerele personale (PC-uri), laptop-uri şi imprimante. În faza finală (începutul lui 2010), Controlul clădirilor, tehnologia Cisco EnergyWise se va extinde la gestionarea instalaţiilor din clădiri cum ar fi cea de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (HVAC), de la lifturi, iluminat, sisteme de acces al angajaţilor pe bază de legitimaţie, instalaţii pentru prevenirea incendiilor şi de securitate. Tehnologia Cisco EnergyWise este aplicată la Catalyst switches care sunt actualmente expediate în întreaga lume cu un software gratuit de upgrade disponibil începând cu februarie 2009.
„Cu viziunea la nivel de organizaţie oferită de Cisco EnergyWise, anticipăm o reducere potenţială anuală a consumului de energie de 15-20% estimată la portofoliul nostru de clădiri cu birouri comerciale. Aceasta poate fi echivalentă cu o reducere de energie de 19 până la 33 cenţi pe picior pătrat, care în cursul unui an poate însemna mii de dolari proveniţi din economii la energie”, a declarat Jeff Ton, vice-preşedinte IT la Lauth Property Group.
Cisco a colaborat cu Schneider Electric pentru gestionarea utilităţilor din clădiri, cu SolarWinds gestionare de reţea şi cu Verdiem pentru monitorizarea alimentării PC-urilor pentru a extinde tehnologia EnergyWise ca platformă pentru gestionarea consumului în domeniul IT şi în instalaţiile clădirilor de pe cuprinsul unei organizaţii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite