Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Aplicatiile de videoconferinta castiga teren pe perioada de criza

03 Februarie 2009



In contextul crizei economice mondiale, care obliga majoritatea companiilor sa recurga la reduceri drastice de costuri, analistii preconizeaza, pentru urmatorii 3 ani, o scadere semnificativa a deplasarilor in scop de serviciu si o crestere a gradului de penetrare a solutiilor de tip teleconferinta.
Astfel, conform cabinetului de consultanta Gartner, pana in 2012, solutiile de videoconferinta vor permite transmisii de inalta definitie, care vor inlocui, in acesti trei ani, aproximativ 2,1 milioane de bilete de avion. Analistii estimeaza ca adoptarea unei strategii nationale bazate pe astfel de solutii de teleconferinta va facilita obtinerea de economii de 3,5 miliarde de dolari numai la nivelul Statelor Unite ale Americii (fara a include solutiile de telemedicina).
Desi teleprezenta nu reprezinta o solutie universal valabila, existand inca dificultati de ordin cultural, in foarte multe cazuri intalnirile profesionale nu mai necesita, la ora actuala, prezenta fizica si se pot realiza intr-un spatiu de lucru colaborativ virtual. (IBM a dezvoltat si implementat deja o astfel de solutie de lucru colaborativ in cadrul grupului, care permite angajatilor aflati in locatii aflate la mare distanta sa lucreze impreuna in timp real.)
Conform unui alt studiu realizat de cabinetul de consultanta Pearn Kandola, comandat de compania Cisco, solutiile de videoconferinta au capacitatea de a stimula discutiile, de a permite atingerea unui nivel de creativitate, precum si de a accelera luarea deciziilor. Studiul subliniaza ca, faptul ca participantii se pot vedea atunci cand are loc schimbul de opinii, contribuie semnificativ la ameliorarea directa a relatiilor de munca, diminuand tensiunile si efectele stresului. Cisco a prezentat rezultatele acestui studiu recent, la Barcelona, unde John Chambers, CEO al companiei, a subliniat atuurile solutiei TelePresence, insistand pe faptul ca o astfel de aplicatie permite:
- cresterea nivelului de interactiune (cu clientii, partenerii, colaboratorii, prospectii, consultantii etc.)
- castiguri de timp si economii de bani;
- crestere a productivitatii;
- reducerea impactului asupra mediului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite