Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Birou virtual gratuit de la VMware

06 Februarie 2009



Compania VMware a anuntat lasarea VMware View Open Client, o aplicatie de tip „birou virtual“. Solutia, care se adreseaza in mod special companiilor, poate fi descarcata gratuit si permite utilizatorilor sa acceada de la distanta la calculatoarele din cadrul companiei in care lucreaza, de pe orice dispozitiv mobil. View Open Client este o solutie de tip birou virtual care permite functionarea pe un terminal-client a unei suite Windows hostate intr-un data center echipat cu solutiile VMware Infrastructure 3 si VMware View Manager 3. Practic, aplicatia permite gazduirea tuturor posturilor utilizatorilor in data center-ul companiei, administratorii IT putand repartiza resursele de calcul si de stocare functie de nevoile utilizatorilor. Un alt avantaj oferit de acest tip de solutii este aceala ca administratorul poate gestiona terminalele-client utilizand doar o singura si unica imagine a biroului virtual si poate instala patch-uri si upgrade-uri independent de aplicatiile si datele instalate pe posturile clientilor.
Aplicatia VMware concureaza direct cu solutiile XenDesktop, de la Citrix, SunRay, de la Sun Microsystems, si cele dezvoltate de Dell, HP, nComputing si Wyse. Conform cabinetului Gartner, piata aplicatiilor de acest tip va inregistra anul acesta o crestere de 50 de milioane de licente.
VMware a facut public codul sursa al aplicatiei, in scopul incurajarii adoptarii acesteia pe alte tipuri de platforme (decat calculatoarele care ruleaza sub Windows XP), vizand in special telefoanele mobile. Codul sursa sub licenta GNU Lesser General Public versiunea 2.1 este accesibil pe site-ul Google Code, la adresa http://code.google.com/p/vmware-view-open-client/. (VMware si-a facut deja intrarea pe piata telefoanelor mobile inteligente in noiembrie 2008, gratie unui acord cu ARM.) Compania urmareste ca, prin intermediul partenerilor sai, sa dezvolte versiuni ale aplicatiei care sa functioneze sub Windows CE, Windows XP Embedded, Linux, Solaris si BSD. Aplicatia poate fi dezvoltata si pe terminale care ruleaza sub Linux. Pentru moment, testele au fost realizate cu distributia SUSE Linux Entreprise Thin Client si Debian 4.0r3, insa VMware si-a anuntat intentia de a face aplicatia sa functioneze pe toate distributiile Linux existente pe piata.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite