Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Consultare publica pentru televiziunea digitala

09 Februarie 2009



MCSI a anuntat lansarea procedurii de consultare publica pentru adoptarea Documentului de politica si strategie privind tranzitia de la televiziunea analogica la cea digitala si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national. Documentul poate fi accesat pe site-ul ministerului la sectiunea Legislatie/Proiecte legislative romanesti. Observatiile si sugestiile pot fi trimise in format electronic pe adresa de e-mail: dcpe@mcsi.ro sau in scris pe adresa MCSI.
Guvernul Romaniei a decis implementarea serviciilor de televiziune digitala terestra la nivel naţional si finalizarea procesului de eliminare a serviciilor de televiziune analogica, pana la 1 ianuarie 2012, in conformitate cu obligaţiile asumate in raporturile cu Uniunea Europeana. Procesul implica schimbari tehnice importante pentru armonizarea cu celelalte state membre ale Uniunii Europene si un proces complex de modernizare (in conformitate cu recomandarile ITU prevazute in Actele Finale ale Conferinţei Regionale de Radiocomunicaţii Geneva 2006), prin intermediul tehnologiilor bazate pe standardele DVB-T, DVB-T2 si DVB-H si al metodelor de comprimare MPEG2 si MPEG4.
Din datele Institutului National de Statistica, in Romania exista un numar de aproximativ 7,5 milioane de gospodarii. Dinre acestea, conform analizelor efectuate de ATDI Est (pe baza datelor publicate pe site-urile ANC şi CNA): 470.000 (6% dintre gospodarii) nu au acces la servicii de televiziune, iar 1.445.000 (19% dintre gospodării) au acces doar prin antena terestra. (Restul au acces la servicii de televiziune prin cablu TV, satelit sau IPTV.) Din totalul populatiei care depinde exclusiv de antena terestra pentru receptionarea serviciilor de televiziune, aproximativ 38% se gasesc în mediul urban, si 62% în cel rural.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite