Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> CRM >> Stiri si comunicate

SugarCRM pariaza pe Cloud Computing

10 Februarie 2009



Compania SugarCRM a prezentat noile functionalitati ale solutiei sale open source de management al relatiilor cu clientii, cu ocazia SugarCon 2009, cea de a treia conferinta anuale a dezvoltatorilor si clientilor SugarCRM. Printre cele mai importante noutati se numara o infrastructura optimizata de servicii Web, introducerea aplicatiei Cloud Connectors, precum si functii de personalizare pentru utilizatori mobili.
Prin intermediul Cloud Connectors, SugarCRM incorporeaza doua noi instrumente, Zoominfo si CrunchBase, care vor permite utilizatorilor solutiei CRM sa identifice coordonatele interne si externe ale companiilor cautate. (Zoominfo este primul motor de cautare de date de companii, care indexeaza deja peste 45 de milioane de persoane si aproape 5 milioane de firme, iar CrunchBase este o baza de date gratuita continand peste 14.000 de companii si aproximativ 25.000 de persoane.) Prin intermediul Cloud Connectors, solutia SugarCRM se poate conecta la marii furnizori de date pentru a recupera date actualizate referitoare la clienti si prospecti, date care ulterior pot fi afisate direct in CRM-ul Open Source. Fiind o aplicatie Open Source (care permite accesul la codul sursa), Cloud Connectors permite dezvoltatorilor sa realizeze dezvoltari noi in zona Web Services, pentru a le integra in propriile aplicatii. (La acest lucru contribuie si noua interfata simplificata destinata dezvoltarii de servicii – REST, Representational State Transfer.)
Cu ocazia conferintei, SugarCRM a mai anuntat si lansarea Sugar Authorized Learning Program, un program de parteneriat vizand ajutarea clientilor in implementarea bunelor practici in domeniul managementului relatiilor cu clientii. Sugar Authorized Learning Program cuprinde mai multe stagii de pregatire, in Europa acestea fiind realizate de compania Redpill-Linpro. De mentionat ca SugarCRM are 4.500 de clienti in 190 de tari si 55.000 de instalari active.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite