Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

HP avertizeaza: imprimantele pot fi atacate de hackeri

10 Februarie 2009



Hewlett-Packard a lansat recent un avertsiment asupra risculuilor de securitate IT prezentate de imprimante, specialistii companiei precizand ca multe firmware-uri contin falii care pot permite atacatorilor sa recunoasca documentele imprimate. HP, unul dintre liderii industriei de echipamente de copiere printare, a anuntat ca echipamentele sale din gamele LaserJet, ColorJet si Digital Sender sunt deja afectate de astfel de probleme. In comunicatul remis publicitatii se explica necesitatea actualizarii firmaware-ului respectivelor echipamente pentru a preveni astfel de probleme. (Potrivit presei de specialitate, este vorba in mod special de imprimantele LaserJet de la 2410 la 9050, lista completa poate fi accesata la urmatoarea adresa: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01623905.)
Conform companiei Digital Defense, care a semnalat existenta acestor falii inca din octombrie 2008, hackerii pot exploata o eroare existenta in interfata de control Web a imprimantelor, prin intermediul careia pot lansa o comanda care sa le permita citirea, aleatorie, a fisierelor de configurare si a documentelor aflate in cache. Singura masura de combatere recomandata este instalarea celui mai recent patch lansat de HP.
Agentia de Securitate a Informatiei a Uniunii Europene a lansat deja un avertisment asupra pericolelor reprezentate de echipamentele de birou. Potrivit expertilor UE, faxurile si imprimantele conectate la Internet reprezinta un risc real pentru pentru securitatea informatica a unei companii, pentru ca pot permite persoanelor neautorizate sa consulte documente confidentiale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite