Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Project Management >> Stiri si comunicate

Aplicatiile de tip PPM aduc 500% ROI

10 Februarie 2009



CA, reprezentat in Romania de SolvIT Networks, a sponsorizat un White Paper prin care renumita companie de research IDC, anunta ca organizatii de succes din intreaga lume utilizeaza software-ul de management al proiectului si profitului (PPM) cu o eficienta crescuta semnificativ, costuri scazute si orientata catre cresterea veniturilor.


Companiile monitorizate au realizat o rentabilitate a capitalurilor investite (ROI) uimitoare, in procent de 557 %, bazat pe o analiza de 3 ani a ROI-ului. Solutiile PPM arata o rentabilitate de 5.57 $ in urma fiecarui dolar investit si un retur al investitiei in doar 7.4 luni dupa terminarea implementarii. Respondentii au declarat urmatoarele modificari in afacerea lor:
- Numarul proiectelor inutile a scazut cu 78 %
-Rata de proiecte nereusite a scazut cu 59 %
- Costul per proiect s-a micsorat cu 37%
- Timpul de lansare a initiativelor generatoare de venit s-a redus cu 33 %

“Fie ca se confrunta cu dificultatile economice sau se bucura de perioade prospere, organizatiile continua sa aiba beneficii considerabile din managementul proiectului si al portofoliului.”, a spus Randy Perry, vice presedintele Business Value Consulting, IDC. “De la reducerea proiectelor IT nereusite pana la mentinerea programelor in limita bugetului, software-ul PPM joaca un rol important pentru managementul IT al organizatiei si strategiile de administratie.”

Cercetarea vasta realizata de IDC asupra sistemelor PPM a fost validata de interviuri amanuntite cu 13 companiii care au folosit PPM cel putin sase luni. Pe langa colectarea de informatii calitative, IDC a urmarit sa prezinte respondentilor o serie de scenarii pentru a cuantifica modificarile organizatiei IT de la implementarea PPM. Pentru a aduna informatii cantitative, IDC s-a axat pe experienta fiecarui client privitoare la beneficiile PPM. Toate companiile monitorizate folosesc solutii PPM de la furnizori de top, fac parte din principalele piete geografice si sunt reprezintative pentru o varietate de industrii, nivele de maturitate si marimi.

“Pentru clientii nostri, folosirea IT-ului ca support pentru obiectivele afacerii este mai important ca niciodata”, a spus Helge Scheil, vice presedinte senior al corporatiei si manager general, CA Clarity PPM Business Unit, CA. “Organizatiile care nu folosesc inca PPM au nevoie de un ROI solid pentru a-si justifica achizitia. Acest raport le usureaza munca pentru construirea unui caz de sustinere a achizitiei unei solutii PPM, asa cum este CA Clarity PPM.”

Pentru a intra in posesia unei copii a acestui IDC White Paper, accesati link-ul http://ca.com/ppmroi. Vizitatorii pot evalua potentialul PPM pentru organizatia lor prin folosirea online a PPM Business Value Calculator, care a fost dezvoltat in urma cercetarii IDC.
Marti, 10 martie, puteti urmari transmisia live IDC Webcast, avandu-l in prim plan pe Randy Perry, vice presedinte, Business Value Consulting, IDC. Domnul Perry va discuta despre noul IDC White Paper denumit “How Project and Portfolio Management Solutions Are Delivering Value to Organizations”. Pe data de 10 martie vor avea loc doua transmisii live, prima la ora 9:00 iar a doua la ora 16:00. Pentru mai multe informatii, vizitati http://ca.com/roiwebcast..



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite