Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel investeşte īn unităţi de producţie

11 Februarie 2009



Paul Otellini, preşedinte şi CEO al Intel Corporation a anunţat că Intel va investi 7 miliarde de dolari în următorii doi ani pentru a construi unitati avansate de producţie în Statele Unite. Fondurile vor fi alocate procesului de productie de tehnologie pe 32 nanometri (nm) (1nm=10-9m), utilizată pentru a construi cipuri mai rapide, care să aibă dimensiuni mai mici şi care să consume mai puţină energie. Angajamentul reprezintă cea mai mare investiţie a Intel într-un nou proces nou de fabricaţie.
„Investim în America pentru a păstra Intel şi naţiunea noastră în fruntea inovaţiei. Aceste unităţi vor produce cele mai avansate tehnologii informatice din lume. Capacităţile fabricilor de 32nm sunt într-adevăr extraordinare, iar cipurile produse vor deveni un element de bază pentru lumea digitală, generând venituri foarte mari”, a spus Otellini.
Fondurile Intel vor fi alocate unităţilor de producţie deja existente din Oregon, Arizona şi New Mexico şi vor susţine aproximativ 7.000 de locuri de muncă, care necesită aptitudini deosebite. Acestea fac parte din forţa de muncă totală a Intel SUA de peste 45.000 de angajaţi, care generează peste 75% din vânzările de peste hotare şi susţin peste 75% din producţia de semiconductoare din Statele Unite. În acelaşi timp, aproximativ 75% din cheltuielile Intel alocate cercetării şi dezvoltării şi din investiţiile de capital sunt de asemenea efectuate în SUA.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite