Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

ANC caută furnizor de serviciu universal īn sectorul serviciilor poştale

11 Februarie 2009ANC a demarat procedura de desemnare a unuia sau mai multor furnizori de serviciu universal în sectorul serviciilor poştale care vor avea obligaţia de a furniza, până la data de 31 decembrie 2012, serviciile cuprinse în sfera serviciului universal pentru care solicită desemnarea. Se asigură astfel dreptul fiecărui utilizator de a beneficia de furnizarea permanentă a serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal, la anumite standarde de calitate, în orice punct de pe teritoriul României, la tarife accesibile.
Furnizorul desemnat va avea obligaţia de a furniza pe tot teritoriul României următoarele servicii: colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă, imprimatelor şi trimiterilor de publicitate prin poştă, interne şi internaţionale, în greutate de până la 2 kg (inclusiv), colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale, interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kg (inclusiv 10 kg), distribuirea coletelor poştale cu limite de greutate între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.
Persoanele interesate să dobândească calitatea de furnizor de serviciu universal pot depune cerere de desemnare pentru cel puţin unul dintre serviciile menţionate anterior, cumulativ cu furnizarea serviciului de trimitere recomandată şi a serviciului de trimitere cu valoare declarată corespunzătoare serviciilor alese.
Cererile pot fi transmise la sediul ANC din Str. Delea Nouă, nr. 2, sector 3, Bucureşti sau la structurile teritoriale ale ANC. Data limită pentru transmiterea cererilor de desemnare este 9 martie 2009, ora 14.00.
În vederea stabilirii cererii câştigătoare, se vor lua în considerare gradul de acoperire a teritoriului naţional garantat de solicitanţi, inclusiv densitatea punctelor de acces şi de contact ale reţelelor poştale operate de aceştia sau de alţi furnizori de servicii poştale cu care solicitanţii au încheiat contracte în acest scop, experienţa anterioară în furnizarea serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal pentru care s-a solicitat desemnarea sau a altor servicii poştale, capacitatea tehnică, economică şi financiară a solicitanţilor, capacitatea de a asigura un nivel uniform al tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului universal pe întreg teritoriul ţării, costul net asociat furnizării serviciilor poştale din sfera serviciului universal pentru care se solicită desemnarea precum şi alte date relevante prezentate de solicitant.
Cererile vor fi analizate şi câştigătorul va fi desemnat până cel mai târziu la data de 25 aprilie 2009, urmând să aibă obligaţia furnizării serviciilor din sfera serviciului universal în perioada 25 aprilie 2009 – 31 decembrie 2012.
Dacă nici un furnizor de servicii poştale nu îşi arată disponibilitatea de a furniza serviciile incluse în sfera serviciului universal pe teritoriul României, ANC va desemna un furnizor din oficiu.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite