Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIBOS 2004

15 Noiembrie 2004



  • expozitie cu standuri ale marilor corporatii financiare si ale furnizorilor de solutii pentru industria financiar-bancara,
  • sesiuni de prezentari de larga audienta (plenare),
  • sesiuni de prezentari si dezbateri paralele pe tematici mai restranse.


    Subiectele acestor sesiuni, cat si continutul standurilor expozantilor au fost subordonate temei generice de acest an: „Time for growth”, iar expozantii de solutii au gravitat pe orbite concentrice in jurul conceptului de „Single Window Support for SWIFT Business Service”.


    Marcelina Joavina, Business Consulting Services Manager, IBM Romaniain Atlanta, de la nepotii unchiului Tom si pana la cei ai lui Scarlett O’Hara, lumea iti zambeste... ca e doar primul strat al unei relatii omenesti. Faptul ca profita de intersectarea cu tine ca sa-si exerseze secretia de serotonina, pur si simplu nu-ti pasa, fiindca e foarte placut... mai ales daca se intampla pe strazi cu trotoare largi, de o curatenie ireprosabila, care se numesc invariabil Strada Piersicului... in rest, Coca-Cola pare mai gustoasa caci e de la sursa, CNN e mai prompt ca e la el acasa, iar spatiul e generos oriunde te-ai duce, nu numai in Parcul Olimpic sau in Georgia Congress Center, unde s-a desfasurat SIBOS.
    Una peste alta, totul e bine si uneori chiar are flavour european: accentul omniprezent al colegilor de la SWIFT, vinul frantuzesc, salatele, branzeturile si espresso-ul de la standul SIA (cu care n-a rivalizat nici o cafea americana!)



    Vedetele SIBOS 2004

    Si totusi ce mi-a placut cel mai mult la Sibos 2004?


    Un subiect:
    Optimizarea procesarii tranzactiilor intre corporatii si institutiile bancare.


    Integrarea lanturilor financiare si logistice.


    Atat marile corporatii, cat si marile institutii financiare considera ca si-au automatizat procesele. Marea problema o reprezinta lipsa de integrare intre cele doua lumi economice. Cum se pot interconecta cele doua lanturi si imbunatati prin informatizare procesarea tranzactiilor intre banci si corporatii? Iata subiectul care mi s-a parut a fi o adevarata provocare, atat pentru furnizorii de aplicatii bancare, cat si pentru cei de ERP si Supply chain.


    O persoana:


    De departe vedeta SIBOS 2004 a fost Heidi Miller, recent numita CEO la JPMorgan Treasury and securities Services. Structurata si exacta ca un adevarat ex CFO, aceasta a avut un discurs de mare consistenta, provocant si atractiv, alert, (desi presarat cu intrebari existentiale), asezonat cu umor raspicat si foarte uman, dar fara urma de patetism. Prin interventia sa, cat si prin mai multe interventii publicistice, a demonstrat ca s-a transformat in CEO, axandu-si topica exclusiv in jurul clientului: „Customer becomes the Boss“.



    IBM la SIBOS 2004: „Optimize growth”

    Cuvinte cheie pentru prezenta IBM din acest an la SIBOS au fost: focus pe eficienta proceselor, reducerea riscului operational si castigarea rezilientei in business.
    SWIFT recunoaste IBM ca fiind primul furnizor de solutii financiar-bancare ce ofera servicii complete de suport pentru noua tehnologie SWIFT Single Window.
    Prezentarile IBM s-au axat pe solutii proprii sau ale unor parteneri internationali consacrati, structurate pe 3 mari categorii: Corporate Banking si Plati, Mediu de operare in industria bancara, si Investment banking si piete de capital.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite