Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un minut pentru plata facturilor Romtelecom si Electrica

15 Noiembrie 2004



Intr-un moment in care toate bancile sunt preocupate sa incurajeze efectuarea platilor in mod electronic, Citibank Romania ne ofera prin noul serviciu– UniKasa posibilitatea de plata a facturilor Romtelecom si Electrica in numerar.


Lansat in parteneriat cu Agip Romania, UniKasa este o modalitate rapida si usoara de plata a facturilor in oricare dintre benzinariile Agip din Bucuresti. Avand in vedere ca exista mai multi conducatori auto, decat utilizatori ai Internetului, preconizez ca acest serviciu va avea in curand multi consumatori. Singura problema o constituie gradul redus de accesibilitate, avand in vedere ca Agip are in Bucuresti doar 12 statii de benzina. Ne mai linistim stiind ca Citigroup isi propune sa introduca UniKasa si in alte retele comerciale, ca de exemplu in super sau hipermarket-uri, si sa faca disponibila plata mai multor tipuri de facturi.


In curand locul facturii nu va mai fi pe frigider, ci pe bordul masinii. Astfel, intr-un minut plecam din benzinarie nu numai cu bonul de benzina, ci si cu chitanta de confirmare a platii acestui „rau necesar“–factura.


Sintetizand, avantajele UniKasa sunt:

  • este gratuit pentru consumator;
  • plata se face in numerar;
  • este accesibil non-stop, 24h/7 zile;
  • economie de timp.


    Plata unei facturi prin UniKasa este destul de simpla: platitorul prezinta factura casierului, casierul scaneaza codul de bare de pe factura si plata este inregistrata in sistem, in final eliberandu-se chitanta.


    In Polonia, tara in care UniKasa a fost lansat in 2002, din 800 milioane de facturi emise 15% se platesc prin acest serviciu. Deoarece stim ca numerarul este instrumentul de plata preferat de consumatorii romani, acest serviciu are toate sansele sa devina un succes si in Romania.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    user
    nu sunt sai alte detalii?
    18 Noiembrie 2004, 06:58:59
    redactor
    La ce detalii va referiti?(?)
    19 Noiembrie 2004, 11:23:15