Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Solutiile HVI de reducere a costurilor

18 Februarie 2009



Compania Human Value International (HVI), companie specializata in executive search, consultanţă HR, audit organizaţional şi strategii de realocare de personal din Europa de Est, a identificat o serie de solutii pentru reducerea costurilor de personal in perioada de criza financiara.
„Pentru a trece cu bine de aceasta perioada, companiile au nevoie de personal competent, o strategie bine pusa la punct si o administrare inteligenta a costurilor. In general, reprezentantii departamentelor de resurse umane detin datele financiare legate de personal, dar mai putin pe cele despre performante si abilitati. Fiecare companie are sistemul sau propriu de evaluare interna, totusi, de multe ori, ele nu reusesc sa identifice abilitatile favorabile in perioada de criza si nu au timpul si expertiza necesare pentru analiza costurilor si identificarea de noi practice. Practic, cunosc o procedura pe care continua sa o aplice indiferent de conditiile din piata. Diligenta de HR oferita de HVI, asigura performanta chiar si in perioada de criza. Prin metode speciale de cercetare sunt identificate persoanele capabile, eficiente si de incredere care reprezinta un atu si pasii strategici pe care compania trebuie sa ii realizeze. Externalizarea serviciilor de resurse umane catre o companie de consultanta reprezinta practic o reducere de cost si o eficientizare a sumei investite in resurse umane” declara Petra Votisky, Country Manager HVI.
Potrivit HVI, rolul departamentelor de HR a devenit din ce in ce mai important, ele trebuind sa fie proactive, sa ofere suport managementului superior in luarea deciziilor si realizarea planificarii strategice din punct de vedere al personalului companiei. Pentru realizarea acestei planificari este necesara o analiza atenta a datelor financiare, al raportului dintre costuri salariale si beneficii, structurii organizationale formale si informale, percum si a abilitatilor si performantelor angajatilor.
Metodele nominalizate de HVI pentru reducerea costurilor legate de personal, una dintre prioritatile strategiei de criza economica, sunt:
- restructurarea locurilor de munca, in sensul de schimbare a sarcinilor din cadrul unui post pentru cresterea eficientei angajatului prin adaugarea de sarcini de natura similara (pe orizontala) sau prin transferarea sarcinilor de la nivelul superior (pe verticala);
- restructurarea organizationala, care consta in concentrarea activitatilor de baza si externalizarea celor periferice, de multe ori necesita reducerea fortei de munca;
HVI considera externalizarea acestor doua metode catre o firma de consultanta in HR drept solutia pentru reducerea costurilor si a timpului de implementare. Conform companie, cele mai putin preferate metode de catre angajati sunt micsorarea salariilor, folosita atunci cand este nevoie de forta de munca dar resursele sunt insuficiente, si disponibilizarea care este ultima solutie care ar putea fi aplicata.



Tags: HR, externalizare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite