Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Business-ul Siveco a generat 90 milioane USD in 2008

20 Februarie 2009Cifra de afaceri a Siveco Romania a crescut cu 28% in 2008 fata de anul precedent ajungand la peste 90 milioane USD. Tot in 2008, Siveco s-a plasat in topul vendorilor de EAS (Enterprise Applications Suite) conform studiului local realizat de IDC.
Veniturile companiei au fost obtinute de pe piata interna si internationala (Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, spatiul CIS), si provin atat din vanzarea de servicii IT, cat si din asigurarea de licente software si mentenanta.

In anul 2008, SIVECO Romania a continuat procesul de consolidare a pozitiei sale pe piata locala de IT, precum si de creare a premiselor pentru a deveni lider regional prin intarirea prezentei pe pietele externe, precum si prin extinderea notorietatii internationale și a lansat iTax, un sistem modern de management al colectarii impozitelor si taxelor, destinat administratiei locale. Tot in 2008 a fost lansat produsul Ballanced Score Card, o solutie software de management strategic avand ca principal scop furnizarea de date si informatii structurate pentru companiile medii si mari. O contributie semnificativa in evolutia companiei SIVECO Romania in 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internationale, in special in domeniul eLearning, dar si in eAgriculture, eCustoms, eHealth. SIVECO Romania reuseste astfel sa isi consolideze pozitia de integrator software de proiecte complexe pe piata internationala. Intre proiectele internationale derulate se numara Informatizarea examenului de Bacalaureat in Republica Moldova, Proiectul Managementul Sistemului Educational in Azerbaidjan, Proiectul pentru sprijinirea educatiei cu ajutorul calculatoarelor si al softurilor educationale in Maroc, Proiectul Baza Nationala de Date a Educatiei in Liban, Proiectul de tip eAgriculture dezvoltat in Cipru, Proiectul eCustoms de informatizare a Autoritatii Vamale din Turcia. De asemenea, trebuie mentionat ca SIVECO Romania este prima companie romaneasca de software care a cumparat integral o companie straina: Latona Bulgaria.

Marketshare local


Studiile de piata realizate de International Data Corporation (IDC) au plasat si in 2008 SIVECO Romania in topul furnizorilor de solutii EAS si de servicii IT de pe piata romaneasca. SIVECO Romania detine 21% din piata locala EAS (Enterprise Application Software). Pe segmentele specializate ale pietei EAS, SIVECO Applications s-a impus ca lider al solutiilor de planificare a resurselor companiei - Enterprise Resource Planning, cu o cota de piata apreciata la 24,7%. Aceasta performanta este cu atat mai valoroasa cu cat solutiile dedicate managementului intreprinderilor reprezinta, potrivit analistilor, cel mai consistent si activ segment al pietei IT din Romania. Pe piata solutiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie companiei SIVECO Romania o cota de piata de 30,5%, in timp ce pe segmentul solutiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management), compania IT romaneasca a obtinut o cota de piata de13,5%. Pastrand traditia prezentei sale in elita dezvoltatorilor IT, SIVECO Romania s-a clasat pe prima pozitie si in topul celor mai importanti integratori locali de sisteme software (Systems Integration), detinand o cota de piata de 15,9%.


Perspective in 2009


Conform declaratiilor oficiale SIVECO Romania isi propune pentru 2009 o crestere a cifrei sale de afaceri cu 10% fata de 2008, replicarea internationala a proiectelor din domeniile in care detine expertiza, dar si intrarea pe noi piete, primii pasi in acest sens fiind deja facuti in anii anteriori. „Pentru 2009, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor incepute in anii precedenti, realizarea proiectelor pe fonduri structurale, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale. Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.
„2009 se anunta a fi un an al noutatilor, un an al valorificarii experientei acumulate in cei 17 ani de activitate ai SIVECO Romania, un an de stabilitate si eficienta. Solutiile noastre informatice, adaptate standardelor europene, ajuta conducatori de business, salariati, cetateni, dezvolta companii. Continuam sa sustinem ca, mai ales in perioade de criza, IT-ul este solutia fara de care nu se mai poate vorbi de eficientizarea activitatilor si nici de dezvoltarea societatii”, a mai afirmat Irina Socol.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite