Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Scanare on-demand on-line cu Beta Quickscan de la BitDefender

23 Februarie 2009



BitDefender a anuntat recent lansarea versiunii beta a QuickScan, un instrument on-line on-demand utilizat pentru detectia de amenintari malware existente intr-un anumit moment in calculator. Solutia se doreste a fi o alternativa rapida si moderna de scanare, fata de solutiile traditionale ale sistemelor, care si-au dovedit des ineficienta si dificultatea in folosire printr-un consum mare de resurse ale sistemului si o ocupare considerabila a latimii de banda disponibila.
QuickScan foloseste o scanare de tipul “In the Cloud” (pe un server de Internet) pentru a analiza daca fisierele accesate de procesele aflate in derulare sunt in realitate malitioase si periculoase pentru calculator. Aplicatia BitDefender deruleaza rapid si usor procesele de scanare, cautand activitati similare cu cele derulate de programele malitioase si semnaturi de virusi deja cunoscuti si catalogati ca amenintari.
"Versiunea Beta nu mai solicita acum descarcarea motoarelor de cautare si a actualizarilor implicite, pe sistemul de scanat. Motoarele de scanare se regasesc exclusiv pe serverele BitDefender, componentele locale trimitand la analizat numai bitii relevanti din fisierele suspectate. Avem convingerea ca acest proces va diminua considerabil timpul de scanare, comparativ cu versiunile anterioare", explica Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer BitDefender.
Potrivit lui Alexandru Balan, Innovation Product Manager BitDefender, “avem in plan integrarea tehnologiei din spatele QuickScan si in alte produse, in momentul in care vor fi solutionate orice probleme tehnice ivite din versiunea Beta. BitDefender va continua sa imbunatateasca performantele produselor sale si sa integreze cele mai bune tehnologii, pentru a oferi clientilor sai o protectie completa impotriva atacurilor de securitate, indiferent de sistemul folosit de utilizatori.”
Versiunea Beta a uneltei de scanare BitDefender QuickScan poate fi testata la adresa http://qscan.bitdefender.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite