Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Star Storage şi Microsoft Silverlight - „umerii” companiei ArcelorMittal

26 Februarie 2009



ArcelorMittal Hunedoara a apelat la StarStorage, compania de Management al Informaţiilor (The Information Management Company), pentru identificarea unei soluţii de gestionare a ciclului de viaţă al unor documente cu un conţinut extrem de important.


Situaţia
ArcelorMittal Hunedoara, fostul Combinat Siderurgic, face parte din grupul celui mai mare producător de oţel din lume: ArcelorMittal, lider de industrie cu peste 116 milioane tone de oţel produse şi 105 miliarde dolari cifră de afaceri. În 2009, combinatul din Hunedoara va investi câteva zeci de milioane de euro pentru un nou laminor. Proiectarea şi construirea unei linii de fabricaţie necesită un volum enorm de documentaţie: planşe, desene, etc. Pentru acest proiect, primele elemente transportate cu un camion au fost planşele. Pentru beneficiar, nu cantitatea documentelor era problema ci conţinutul semnificativ al acestora.


Soluţia
Într-un laptop era aproape imposibil de încărcat o astfel de documentaţie, în totalitatea sa. Accesarea dintr-un server era posibilă doar pentru documente mici. Mai mult, nu toţi utilizatorii puteau fi conectaţi în aceeaşi reţea, pentru ca informaţia să poată fi transferată prin LAN, la viteza maximă. Se impunea convertirea documentaţiei într-un format electronic uşor accesibil utilizatorilor.


Lucian Simulei, IT Deputy Manager la ArcelorMittal Hunedoara: „[...]În lipsa unei astfel de soluţii, se pierde controlul asupra procesului şi puterii de a previziona şi optimiza procesele. Este aproape imposibil să ai eficienţă maximă în construcţia laminorului, dar şi în reparaţiile ulterioare, fără să ai un sistem informaţional modern. Nu ne puteam permite să lucrăm cu firme care ar fi fost la prima experienţă de utilizare a aplicaţiei Silverlight pentru a optimiza o soluţie de Document Management în domeniul nostru. Am ales să implementăm acest proiect alături de echipa de specialişti de la Star Storage, o companie care vine cu o experienţă de 10 ani în domeniul stocării, arhivării şi managementului de date şi documente. Ne-am dorit să lucrăm cu un furnizor de top pe piaţa românească.


Etapele implementării soluţiei:
1. Conversie digitală a planşelor cu scanere profesionale ale Centrului de Conversie a Documentelor Star Storage
2. Stocarea documentelor electronice, împreună cu diferite informaţii conexe pe SQL Server
3. Încărcarea pe SharePoint Server
4. Cu ajutorul tehnologiei Silverlight, crearea în .NET a unei aplicaţii de management a documentelor tehnice şi a unui instrument de vizualizare deosebit.


Astfel, Microsoft SharePoint se comportă ca un Document Management System prin intermediul căruia documentaţia tehnică este fragmentată. Aplicaţia creată optimizează vizualizarea.


Silverlight este o tehnologie relativ nouă de la Microsoft, gândită pentru a furniza o interacţiune vizuală în browser-ele de Internet. Prin folosirea uneia din facilităţile sale, Deep Zoom, Star Storage a creat instrumentul care permite vizualizarea unor documente raster sau fotografii de foarte mare rezoluţie pe diferite niveluri de zoom.


Gabriel Munteanu, Star Storage, detaliază: „Silverlight ne-a permis optimizarea utilizării lăţimii de bandă atunci când se face vizualizarea unor astfel de imagini. [...] Silverlight ne-a oferit în plus tehnologia Deep Zoom. Am implementat această facilitate în aplicaţia pe care am dezvoltat-o pentru vizualizarea planşelor. [...] Am maximizat ergonomia utilizării unei soluţii de Document Management într-o industrie prelucrătoare. Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, suntem primii, dacă nu singurii, care am folosit tehnologia Silverlight într-o asemenea soluţie.


Acum, la ArcelorMittal, orice utilizator autorizat poate să acceseze planşele din portalul SharePoint, cu ajutorul aplicaţiilor dezvoltate pe baza Silverlight, dintr-un server aflat în sediul central al companiei. Nu necesită decât instalarea propriului sistem de operare, browser-ul şi un plug-in standard de Silverlight. Lucian Simulei: „Ceea ce au început cei de la Star Storage nu se va opri la proiectul acesta.[...]“.


Varianta integrală a studiului de caz poate fi gasită pe www.star-storage.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite