Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATM-urile multifuncţionale reduc costurile băncilor

26 Februarie 2009




„Dacă băncile sunt suficient de solide şi dacă pot considera această situaţie o oportunitate pentru ele de a-şi consolida poziţia pe piaţa internă, cred că vor lua decizia de a investi în continuare. Bineînţeles că nu vor păstra ritmul de investiţie de până acum, dar nu vor renunţa să încerce să îşi conserve investiţiile realizate până în prezent şi să dezvolte noi produse şi servicii, folosind tehnologii avansate. Eu nu aş opri motoarele în momentul acesta. Aş încerca, cu investiţii minime, să intensific utilizarea a ceea ce am, dar şi să continui să dezvolt. Este o perioadă în care este normal ca industria financiar-bancară să evolueze, deoarece băncile trăiesc din creditare şi din alte servicii”, adaugă Toni Sorin Cristescu.


Retail Banking Research a dat publicităţii un studiu despre dinamica ATM-urilor în lume, intitulat „Piaţa globală a ATM-urilor şi previziuni până în 2011”. Cercetătorii susţin că, dacă dinamica va continua în acelaşi ritm, până în 2011 vor fi două milioane de aparate. În Europa de Vest, cinci ţări (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa şi Italia) concentrează mai mult de o treime din ATM-uri.


Banca Comercială Română are instalată cea mai mare reţea de ATM-uri şi POS-uri din sistemul bancar românesc – peste 1.550 de bancomate disponibile şi respectiv peste 13.400 de terminale electronice operaţionale la comercianţi.


Update (11.03.2009): Banca Comerciala Romana are instalata cea mai mare retea de ATM-uri şi POS-uri din sistemul bancar românesc - peste 1.800 de bancomate şi peste 15.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite