Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Negocieri pentru incetarea procedurii de infringement in cazul ANC

27 Februarie 2009



Guvernul a adoptat, la initiativa MCSI, un Memorandum ce prevede mandatarea reprezentantilor ministerului de a negocia cu expertii europeni modalitatea prin care va inceta procedura de infringement cu privire la incalcarea independentei Autoritatii Nationale de reglementare in domeniul Comunicatiilor (ANC). Guvernul ii imputerniceste astfel pe domnul Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, sa finalizeze procedurile tehnice printr-un acord cu Comisia Europeana, agreat de ambele parti si care sa ofere garantia incetarii actiunii declansate.
Reaminitim ca, pe 29 ianuarie 2009, Comisia Europeana a transmis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere – prima etapa a actiunii de infringement – pentru incalcarea obligatiei de garantare a independentei autoritatii nationale de reglementare in domeniul comunicatiilor. Pentru a solutiona cat mai rapid aceasta situatie, ministrul comunicatiilor si societatii informationale a purtat discutii cu comisarul european pentru Societatea Informationala si Media, Viviane Reding, prilej cu care s-au stabilit premisele unei cooperari directe si stranse in vederea identificarii unor solutii agreate de comun acord.
In acest sens, directorul general Fabio Colasanti a fost nominalizat de catre comisarul european pentru a asigura in cadrul negocierilor tehnice armonizarea propunerilor venite din partea Romaniei cu aquis-ul comunitar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite