Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IDC isi revizuieste previziunile: investitiile IT vor creste doar cu 0,5% in 2009

02 Martie 2009



Conform unui nou studiu IDC investitiile mondiale in IT nu vor creste decat cu 0,5% anul acesta, atingand valoarea de 1.444 miliarde de dolari (aproximativ 1.139 miliarde de euro). O estimare radical diferita fata de previziunile anterioare, conform carora cresterea s-ar fi cifrat undeva in jur de 2,6%. Cabinetul si-a justificat ajustarea negativa prin eroziunea continua a economiei mondiale, care a obligat IDC sa revizuiasca in minus previziunea facuta in urma cu aproximativ trei luni. Conform cabinetului, piata hardware va inregistra cel mai mare regres pe parcursul acestui an, investitiile fiind in scadere cu 3,6%. Totusi, piata software si a serviciilor isi va mentine cresterea, care se va cifra la 3,4% (estimarea anterioara fiind de 4,6%).
Geografic, piata IT americana va ramane stabila, cu o crestere de 0,1% (fata de 0,9%, cat se estima in noiembrie), atingand valoarea de 491 de miliarde de dolari. Si aici hardware-ul va inregistra o cadere serioasa de 16%, in timp ce piata software isi va mentine cresterea cu 3-4%. Tendinta va fi similara in Europa de Vest, crestere tot de 0,1% (o reajustare mai mare, de la 1,2%), cele mai afectate de scaderea investitiilor fiind Franta si Italia, in timp ce Germania si Marea Britanie se vor confrunta cu o stagnare. Europa de Est va fi cea mai afectata, conform IDC, analistii prevazand o scadere de 7,5% a investitiilor IT. Zona Asia-Pacific va inregistra un plus de 1,4%, vectorul de crestere fiind reprezentat de catre China (cu un plus de 6,5%), iar Middle East & Africa vor avea o traiectori ascendenta cu 8%.
Analistii IDC estimeaza ca nivelul investitiilor IT mondiale va fi unul ascendent in 2010, fara a atinge insa cotele din anii precedenti (anului 2008).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite