Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Dell, economii drastice si focalizare pe netbook-uri

03 Martie 2009



Dupa un ultim trimestru fiscal cu rezultate negative (scadere cu 16% a veniturilor), Dell incearca sa reduca pierderile scazandu-si si mai mult costurile de productie (economiile propuse sa fie realizate au crescut de la 3 miliarde de dolari pana in 2011 la 4 miliarde de dolari) si consolidandu-si prezenta pe sectorul de netbook-uri.
Pentru a atinge acest nivel de economii, analistii estimeaza ca Dell va trebui sa actioneze asupra masei salariale si, probabil, sa inchida alte cateva unitati de productie. De mentionat ca producatorul texan are un plan anual de realizare a economiilor – 364 de milioane de dolari per an.
In ceea ce priveste focalizarea pe sectorul netbook-urilor, Dell are de recuperat terenul pierdut in fata competitorilor taiwanezi Acer si Asus (care domina clasamentul vendorilor de netbook-uri in Europa, conform IDC), aflandu-se in urma companiilor HP si Samsung pe piata europeana (cu o cota de piata de 4,3%). Ultimul produs din gama netbook a producatorului este Mini 10, un portabil cu diagonala de 10,1 inchi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite