Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

NetWell, unul pentru toti

17 Noiembrie 2004



Sfarsitul lunii octombrie a insemnat si intrunirea la Sinaia a peste 114 companii de pe piata IT in cadrul Netwell, eveniment patronat de Tornado si dedicat in principal tehnologiilor de comunicatii. Focalizat pe echipamente pentru retelistica evenimentul nu a neglijat nici alte aspecte ale pietii IT&C: sisteme avansate de telefonie, solutii profesionale de tiparire, solutii profesionale de electro-alimentare si echipamente pentru „data center“.


Evenimentul a fost insotit si de o expozitie care a prezentat in premiera noile linii de produse KINETIX: sisteme PC business, sisteme audio si monitoare. De asemenea, fiecare brand participant a fost reprezentat prin cele mai noi produse si tehnologii: solutiile Triple Play de la Allied Telesyn, echipamentele de retea Nortel, Brand-Rex, Proxim si QUBS, solutiile profesionale de tiparire PRINTRONIX, copiatoarele SmartColour iR 3100CN, noua gama de imprimante PIXMA si cele mai recente aparate foto digitale de la Canon, serverele ProLiant ML de la HP, statiile Scenic si notebook-urile de la Fujitsu-Siemens, centralele digitale de telefonie marca Samsung, sistemul de stingere automata a incendiilor in datacenter-e de la FESD etc. in cadrul salilor de conferinte a functionat un Hot-Spot wireless realizat cu echipamente Proxim, participantii avand non-stop acces la Internet.


Dragos Josanu – Pre&Post Sales Support Engineer Allied Telesyn Romania a prezentat o gama larga de routere dar si alte echipamente care stau la baza conceptului „Triple Play“, concept ce permite construirea unei infrastructuri de telecomunicatii capabile sa suporte simultan servicii de date, voce si video.


Compania Nortel Networks a fost reprezentata de conducerea din Romania: dl. Dan Girlasu – Country Manager si dl. Ovidiu Seceleanu – Sales Manager. Dan Girlasu a apreciat deschiderea firmeleor romanesti catre noile oportunitati de afaceri oferite de portofoliul producatorului canadian in ceea ce priveste echipamentele de retea destinate corporatiilor. Prezentarea Microsoft a fost sustinuta de Paul Miches – Small, MidMarket, Solutions & Partner Manager – si a aratat participantilor cum se pot dezvolta noi business-uri de solutii si servicii pe platforme Microsoft. Conform prezentarii IDC Romania sustinuta la NetWell 2004 de catre dl. Laurentiu Popescu, Senior Research Analyst, Romania se afla pe locul 6 in Europa Centrala si de Est, in functie de piata de PC-uri, inregistrand o crestere de 39.25% in 2003 fata de 2002. Piata romaneasca de PC-uri se imparte in 87.08% desktop-uri, 10.5% – notebook-uri si 2.4% – servere. De departe, notebook-urile au cunoscut cea mai semnificativa crestere – 90.25% in 2003 fata de anul precedent. Peste 66% dintre desktop-urile vandute in Romania sunt sisteme PC asamblate.


NetWell este unul dintre cele mai vechi evenimente dedicate sectorului IT&C si a urmarit evolutiile pietei locale in ultimii 10 ani. Dupa 8 editii desfasurate la Mangalia in Centrul de Afaceri President, evenimentul „a urcat“ la munte, mai intai la Poiana Brasov, iar in 2004, la Hotel International din Sinaia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite