Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Check Point lanseaza Software Blade Architecture

04 Martie 2009



Check Point Software Technologies a anuntat lansarea Software Blade Architecture, solutie de securitate dedicata clientilor din zona business. Conceputa pentru a oferi o platforma comuna pentru a instala aplicatii de securitate independente, modulare si interoperabile sau “blade-uri de software” (cum ar fi firewall, retea privata virtuala, sistem de prevenire a accesului neautorizat, anti-virus, managementul regulilor sau blade-uri provisioning), Check Point Software Blade Architecture permite clientilor sa selecteze blade-urile software de securitate de care au nevoie si apoi sa le combine intr-un singur gateway controlat de la nivel central. “Pentru a raspunde fiecarui nou risc, afacerile pot consolida acum sisteme de securitate multiple prin simpla activare a blade-urilor de software pe platforma lor de securitate de la Check Point. Check Point Software Blade architecture ofera afacerilor flexibilitatea de a crea o infrastructura unificata de securitate care poate fi extinsa pentru a indeplini cerintele in crestere”, a declarat Gil Shwed, presedinte si CEO Check Point.
Cu noua solutie Check Point, clientii pot muta functionalitatea de la un sistem la altul, isi pot consolida sau imparti functionalitatile intre sisteme si pot garanta performanta pentru fiecare blade de software prin setarea folosirii intrarii. Blade-urile de software pot fi instalate pe dispozitivele Check Point UTM-1 sau pe Power-1 ca si pe servere open. “Pentru afaceri, o linie unificata de gateway-uri cu management centralizat ce securizeaza zone de securitate externe si interne este benefica”, a declarat Charles Riordan, business leader, network security and audit, Visa Inc.
Principale beneficii ale Check Point Software Blade Architecture includ: Flexibilitate (ofera nivelul potrivit de protectie la nivelul potrivit de investitie); Usor de controlat (permite instalare rapida a functiilor de securitate si creste productivitatea prin intermediul managementului central al blade-urilor de software); Securitate completa (ofera nivelul potrivit de securitate, la toate punctele de punere in practica si la toate nivelurile retelei); Stabilirea nivelului de performanta (permite setarea performantei per blade pentru a asigura performanta garantata); Reduce TCO-ul (protejeaza investitia, permitand consolidarea si imbunatatind infrastructura existenta).
“Noua Software Blade architecture de la Check Point ofera clientilor o flexibilitate semnificativa si optiuni de personalizare pentru a oferi securitate potrivita mediului specific al fiecarei companii. Abordarea modulara a Software Blades poate oferi, de asemenea, beneficii in ceea ce priveste economia de costuri, din moment ce poate fi instalata dinamic fara a fi nevoie de imbunatatirea hardware-ului, firmware-ului sau a driverelor”, a declarat Andrew Hanson, analist IDC pentru securitatea retelei si a punctului de lucru final.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite