Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

A fost finalizata strategia de tranzitie la televiziunea digitala

05 Martie 2009



Reprezentantii MCSI, CNA, ANC, ai Asociatiei Romane de Comunicatii Audiovizuale si ai unora dintre cei mai importanti furnizori de continut audiovizual din Romania au finalizat Strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra. Potrivit documentului, pana la 1 august a.c. se vor atribui doua frecvente pentru transmisia a 14 programe in format digital.
Vor fi transmise astfel programele operatorilor cu licenta nationala terestra : TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, PRO TV, National TV. Celelalte 7 posturi care vor emite in sistem digital vor fi desemnate de C.N.A. tinand cont de continutul programelor oferite si de diversitatea acestora.
Operatorii care vor implementa sistemul digital de transmisii nu vor mai fi obligati sa plateasca taxe de licenta pentru a folosi cele doua frecvente alocate. Investitia pentru implementarea retelei la nivel national se ridica la aproximativ 12 milioane de euro pentru o acoperire de 90% din teritoriul Romaniei pana in 2012. Receptia celor 14 programe in sistem digital se va face gratuit si se va crea o acoperire geografica extinsa pentru cele 14 programe in comparatie cu situatia inregistrata in prezent, in care se vizeaza in mod predilect marile aglomerari urbane.
Dupa finalizarea implementarii acestui program (estimata a avea loc la 1 ianuarie 2012) vor mai fi scoase la licitatie inca patru frecvente nationale digitale terestre care vor permite transmisia a inca 28 de programe sau transmisii de continut multimedia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite