Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Companiile mici si mijlocii se axeaza pe virtualizare

06 Martie 2009



Conform unui recent studiu realizat de compania Forrester pe un esantion de 2.600 de factori decizionali asupra investitiilor din sectorul IT (din SUA si Europa), 54% dintre companii au utilizat deja solutii de virtualizare pe serverele x86 sau au de gand sa realizeze acest lucru in urmatoarele 12 luni, majoritatea fiind reprezentata de companiile din categoria SMB. Mai precis, 36% din companiile mici si mijlocii si-au virtualizat sistemele de operare, spre deosebire de 31%, media la nivel general. Si in ceea ce priveste intentiile, SMB-urile si-au manifestat mai activ interesul, 61% din acestea declarand ca vor apela la virtualizare in decurs de 12 luni (media generala fiind de 54%).
Conform analistilor citati, sondajul demonstreaza clar ca, in actualul climat economic, companiile, indiferent de dimensiunile lor, sunt pe cale de a-si regandi structura informatica, adoptand o noua abordare care le amelioreaza flexiblitatea, eficacitatea si performanta. Forrester estimeaza ca adoptarea rapida a virtualizarii va accelera adoptarea tehnologiilor cloud computing (a carui penetrare ramane inca slaba pe piata, doar 5% din companii utilizand servicii hostate in „nor”, in timp ce „apetitul” este mult mai redus – doar 2% dintre companii sustin ca vor adopta astfel de servicii in urmatorul an).
Revnind la virtualizare, studiul citat a relevat ca principalul motiv pentru adoptarea acesteia il reprezinta scaderea costurilor generate de managementul infrastructurii IT si de operarea acesteia (70% media generala si 74% din companiile mici si mijlocii).
De mentionat ca, pe fundalul unui declin dramatic al vanzarilor mondiale de servere pe toate sectoarele, piata solutiilor de virtualizarea a serverelor se inscrie pe un trend ascendent. Tendinta confirmata si de previziunile pozitive pentru anul acesta emise VMWare, unul dintre principalii jucatori in zona virtualizarii (care cu ocazia evenimentului VMWorld si-a anuntat intentia de a-si consolida prezenta in Europa si Asia, unde focusul este pe clientii reprezentati de companiile de dimensiuni medii), dar si de recentele parteneriate semnate de Microsoft cu RedHat si Citrix in zona virtualizarii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite