Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Glasul telefoanelor mobile, inchis fara drept de apel

17 Noiembrie 2004



Puccini, Tosca, Actul III, scena 2, Cavaradosi:


„E lucevan le stelle...
ed olezzava la terra...
stridea l’uscio dell’orto...
e un passo sfiorava la rena...
Entrava ella, fragrante…“


cand, deodata, telefonul cuiva, vreo doua randuri mai in fata, incepe sa zbarnaie amenintator, aproape sa provoace infarct atat lui Cavaradosi, cat si mie.


Nu sunt mare meloman, dar Puccini m-a cucerit pe loc si, cand am auzit sunand telefonul acela mobil in sala, m-am intrebat daca nu e mai bine sa ascult Tosca de acasa, direct de pe CD. il mai am si in interpretarea lui Franco Corelli!


Nu cred ca pana acum a existat in Romania vreo initiativa legislativa care sa reglementeze evitarea unor astfel de incidente. Fie ca e vorba de cinematograf, teatru, sala de concerte, romanii sunt foarte limbuti! Se suna, isi trimit sms-uri, ce concert sa mai asculti?


Cred ca ar trebui sa luam exemplul Frantei care, de curand, a legalizat folosirea dispozitivelor de radiatie si reflexie electromagnetica. Tehnologia folosita face imposibila primirea sau efectuarea de apeluri telefonice mobile pe o raza de 30 de metri fata de dispozitiv. Totusi, exista posibilitatea de a se efectua apeluri de urgenta catre salvare, politie etc.


Nu stiu in ce masura producatorii romani de film au inregistrat pierderi la vanzarea de bilete din cauza soneriilor de telefon. Stiu insa ca foarte multi ar fi bucurosi daca s-ar instala si pe plaiurile mioritice astfel de dispozitive.


Aparatele folosite de francezi sunt produse de firma britanica Starport si costa aproximativ 440 de Euro. Pentru cine este interesat, mai multe informatii se gasesc pe http://www.starportuk.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite