Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM si SAP migreaza aplicatii in "Nor"

09 Martie 2009



SAP si IBM au profitat de prezenta la CeBit pentru a face reclama noilor tehnologii dezvoltate in comun in domeniul Cloud Computing. Cele doua companii au facut o demonstratie a unei tehnologii care a permis transferarea in timp real si fara intreruperea serviciilor unei aplicatii catre mai multe Data centere.
Obiectivul acestei demonstratii a fost evidentierea oportunitatilor pe care tehnologiile de Cloud computing le ofera in ceea ce priveste managementul incarcarii serverelor in centrele de date. La ora actuala, migrarea unei aplicatii nu se poate realiza decat in cadrul aceluiasi Data center, in conditiile existentei unei configuratii hardware identice. IBM si SAP au demonstrat la CeBit ca au reusit sa depaseasca aceasta limitare. (Practic, demonstratia a constat in "deplasarea" live a unei aplicatii SAP catre servere IBM Power 6 localizate in diferite centre de date. Migrarea s-a facut in timp real, fara intreruperea serviciilor furnizate de aplicatia SAP si fara a exista o limita de distanta.)
Colaborarea dintre SAP si IBM a fost realizat in cadrul programului european Reservoir (Resources and Services Virtualization without Barriers), un proiect FP7 caruia UE i-a alocat un buget de 7 milioane de euro si la care participa un consortiu de 13 membri, printre care se numara, in afara IBM si SAP, dar si Sun Microsystems, Thales, Telefonica si o serie de universitati si centre de cercetare europene. (Obiectivul proiectului Reservoir este dezvoltarea de solutii pentru managementul serviciilor IT complexe intre diferite platforme IT, bazate pe tehnologii de virtualizare, on-demand si Web2.0 si pe tehnici de Business Service Mangement.)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite