Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Parteneriat NASA-Cisco pentru platforma de monitorizare a schimbărilor climatice

10 Martie 2009



NASA şi Cisco au anunţat recent încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea unei platforme interactive online de monitorizare a Terrei denumită Planetary Skin care are rolul de a capta, colecta, analiza şi raporta date privind condiţiile mediului înconjurător în întreaga lume. Aceste date vor fi disponibile pentru publicul larg, guverne şi companii pentru a evalua, raporta şi verifica aproape în timp real date privind mediul înconjurător şi pentru a ajuta la detectarea schimbărilor climatice globale şi la adaptarea la acestea.
„În ultimii 50 de ani, cunoştinţele NASA au ajutat la rezolvarea problemelor cu care se confruntă umanitatea şi au contribuit la descoperirea schimbărilor climatice globale” a declarat S. Pete Worden, directorul Centrului de Cercetare NASA din Ames.
Cisco şi NASA vor inaugura Planetary Skin printr-o serie de proiecte pilot, inclusiv „Rainforest Skin”, al cărui prototip va fi lansat în cursul anului următor. Proiectul Rainforest Skin se va axa pe problema defrişării pădurilor tropicale din întreaga lume şi va implica explorarea modului de integrare a unei reţele vaste de senzori. De asemenea, în cadrul acestuia se va examina modul de captare, de analizare şi de prezentare într-o manieră obiectivă şi eficientă a informaţiilor despre schimbările concentraţiei de carbon în pădurile tropicale. Potrivit oamenilor de ştiinţă, distrugerea pădurilor tropicale determină creşterea şi persistenţa cantităţii de carbon degajate în atmosferă. Acestea influenţează semnificativ încălzirea globală.
„Diminuarea impactului schimbărilor climatice este foarte importantă pentru asigurarea stabilităţii economice şi sociale a lumii” a menţionat John Chambers, CEO Cisco.
Cisco va contribui la proiect cu experienţa şi cunoştinţele sale în tehnologii de reţea şi inovaţii avansate. Cisco Internet Business Solutions Group se remarcă printr-o capacitate unică de înţelegere a mediului de afaceri, ştiinţific, economic şi politic. Experţii Cisco vor efectua analize şi modelări complexe de date şi vor contribui cu cunoştinţe aprofundate în arhitecturile de protocoale Internet de generaţia următoare pentru a stabili metodele optime de realizare a prototipului, de replicare şi de scalare a platformei Planetary Skin pentru milioane de participanţi.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite