Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

NVIDIA lanseaza GPU Ventures

11 Martie 2009



NVIDIA Corporation, compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), anunta astazi lansarea programului GPU Ventures*, o noua initiativa globala prin care se urmareste identificarea, sustinerea si investitia in companiile mici care utilizeaza unitatea de procesare vizuala (GPU) pentru dezvoltarea aplicatiilor vizuale sau aplicatiilor de procesare pe GPU. NVIDIA lanseaza, de asemenea, si site-ul GPU Venture Zone, un portal de prezentare a aplicatiilor bazate pe GPU dezvoltate de partenerii din ecosistem.


“Programul GPU Ventures ofera o oportunitate extraordinara pentru companiile tinere si ambitioase care isi dezvolta afacerile in jurul ecosistemului GPU. Aceste companii reprezinta, de fapt, inovatorii care vor stimula dezvoltarea platformei GPU”, a declarat Jeff Herbst, vicepresedinte al Diviziei de Dezvoltare in cadrul NVIDIA. “Prin acest program vom oferi sprijin financiar si de marketing companiilor aflate in stadiul de start-up si care vor sa se dezvolte pe masura potentialului. Dorim sa-i incurajam pe toti oamenii de afaceri si investitorii interesati sa ne ceara ajutorul si sa ne impartaseasca ideile lor.”


Prin programul GPU Ventures, NVIDIA intentioneaza sa sprijine companiile care utilizeaza platforma de dezvoltare a unitatii de procesare vizuala (GPU) atat pentru aplicatii profesionale, cat si pentru aplicatii pentru utilizatorii obisnuiti din toate domeniile precum optimizarea vizuala (imbunatatirea calitatii imaginilor), cercetarea stiintifica, analiza financiara si interfetele 3D. Investitiile estimate pot varia intre 500.000 dolari si 5.000.000 dolari, iar parteneriatele strategice vor cuprinde si actiuni comune de marketing, dezvoltare, distributie si multe altele.


“Suportul pe care ni l-a acordat NVIDIA , prin investitii, parteneriat strategic si activitati comune de marketing, ne-a ajutat sa strangem capital suplimentar si sa obtinem vizibilitate mult mai rapid,” a declarat Sam Blackman, CEO al Elemental Technologies. “Impartasim pasiunea NVIDIA pentru utilizarea unitatii de procesare vizuala ca un procesor paralel, pentru mai mult decat aplicatii grafice si incurajam si alte companii interesate de aceasta piata sa se alăture ecosistemului de procesare vizuala.”


Pe langa Elemental Technologies, NVIDIA a investit cu succes in companii aflate in stadiul de start-up precum Acceleware, Keyhole Corporation (preluata de Google pentru Google Earth), Mental Images (preluata de NVIDIA), MotionDSP si Right Hemisphere. Aceste companii se numara printre cele peste 60 de companii mici care au avut intalniri cu personalitati importante din comunitatea investitorilor la Summit-ul NVIDIA 2008 Emerging Companies, eveniment care va fi organizat si in toamna anului 2009.


“Primul summit anual NVIDIA Emerging Companies a fost un eveniment de talie mondiala, poate cea mai buna si mai informativa prezentare a unei companii private din 2008,” a declarat Drew Lanza, general partner al Morgenthaler Ventures. “Cosideram ca procesarea paralela pe unitatea de procesare vizuala (GPU) reprezinta o oportunitate extraordinara de crestere pentru companiile din portofoliul nostru si salutam eforturile facute de NVIDIA pentru sprijinirea acestui ecosistem prin lansarea noului program GPU Ventures si a altor initiative asemanatoare.”


Daca sunteti interesat sa trimiteti un plan de afaceri sau sa participati la Emerging Companies Summit, trimiteti un e-mail la adresa gpuventures@nvidia.com Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul GPU Venture Zone la adresa: www.nvidia.com/gpuventures.



*Anumite declaratii din acest comunicat de presa care include, dar nu se limiteaza la caracteristicile, beneficiile, impactul, obiectivele si cifrele de investitie ale programului GPU Ventures Program sunt declaratii care sunt supuse riscurilor si nesigurantei care ar putea face ca rezultatele sa fie material diferite de asteptari. Factori importanti care pot cauza ca rezultatele actuale sa fie diferite de asteptari includ: schimbari in programul GPU Ventures, dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente si mai rapide, aprecierea de catre piata sau de catre clienti a produselor competitorilor; impactul dezvoltarii tehnologice si a produselor competitive; adoptarea procesoarelor (CPU) pentru procesarea paralela; dependenta de alti producatori; evolutia generala a pietei; schimbari in standardele din industrie si interfete si alte riscuri detaliate din cand in cand in rapoartele din dosarele NVIDIA catre Comisia de Valori Mobiliare care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfarsit la 26 Octombrie 2008. Copii dupa aceste rapoarte se gasesc pe site-ul nostru si pot fi accesate gratuit. Aceste declaratii vorbesc numai la data prezentului document si , cu exceptia situatiilor cerute de lege, NVIDIA nu isi asuma obligatia de a le actualiza, in eventualitatea unor evenimente sau circumstante ulterioare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite