Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Sun integreaza SSD-uri in serverele proprii

12 Martie 2009



Ca urmare a anuntului facut in vara anului trecut, cand si-a anuntat intentia de inlocui, progresiv, HDD-urile din serverele si solutiile de stocare pe care le detine cu modelul SSD (Solid State Drive), Sun a anuntat continuarea acestei operatiuni la serverele x86 Galaxy si Niagara, cu procesoare Sparc T. (Sun a lansat deja in noiembrie trecut noua gama de solutii de stocare 7000 Unified Storage pe SSD.) Si sereverele blades de la Sun (x64 si Sparc T) beneficiaza de noile discuri SSD (cu o capacitate de 32 GB sau 64 GB, care permit un castig de viteza seminificativ – 35.000 IOPS citire si 3.300 in scriere).
Interesul constructorului american este motivat in aceasta operatiune de evolutia solutiilor proprietare Solaris si ZFS (Zettabyte File System, sistemul sau de fisiere conceput pentru optimizarea vitezei operatiunilor in sistemele de socare hibride, care combina mai multe modele de discuri, HDD, SSD) si de utilizarea modulelor Mini-DIMM (memorii flash DIMM, cu o capacitate de 24 GB, care permit o mai buna circulatie a aerului in sasiurile serverelor – ceea ce genereaza economii prin scaderea consumului energetic utilizat pentru racire). Sun a anuntat disponibilitatea modulelor Mini-DIMM in decurs de doua luni.
Operatiunea demarata de Sun este considerata riscanta de catre analistii pietei, tinand cont de contextul economic si de faptul ca, desi sunt mai rapide decat HDD-urile clasice, SSD-urile sunt mult mai scumpe (aprox. 450 euro pentru un SSD model standard de 128 GB, fata de circa 125 de euro pentru un HDD de 160 GB).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite