Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Endava crestere de 67% in 2008

12 Martie 2009



Endava, companie de servicii IT si solutii IT de business cu peste 500 de angajati in centre de dezvoltare si suport din Marea Britanie, Romania si Republica Moldova, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 21 mil. EUR, in crestere cu 11,5% fata de anul precedent. In Europa de Est ritmul de dezvoltare este mai accelerat.


Radu Grosu, Director Executiv Endava Romania a precizat: “Volumul nostru de activitate in Romania a fost cu 67% mai mare in 2008 comparativ cu 2007”.


In Romania, Endava este furnizor de solutii software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piata fiind solutiile Equitas pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii si asigurarilor de viata. Generatorul saltului realizat in 2008 il reprezinta extinderea colaborarii cu clientii existenti, in portofoliul Endava regasindu-se unele dintre cele mai mari companii din lume din domeniile financiar-bancar, telecom si media. Prin expertiza de business si baza solida de operatiuni din Europa de Est, Endava este ideal plasata pentru externalizarea de catre acesti clienti a proiectelor IT.
Equitas este utilizat de peste 50% din societatile de administrare a investitiilor si peste 30% din societatile de administrare a fondurilor de pensii private obligatorii si facultative din Romania, respectiv de principalele 4 banci depozitare care gestioneaza peste 90% din valoarea activelor tuturor fondurilor din Romania. Printre instiitutiile financiare care au ales in 2008 sa lucreze cu solutiile dezvoltate de Endava se numara: BRD Fond de Pensii, Aviva, BT Aegon si Aegon Life.


"Daca pana in prezent dezvoltam proiecte de sute de mii de euro, de anul acesta intram in zona proiectelor de milioane de euro. Ne dorim ca pana la finele anului 2011 sa ajungem la o cifra de afaceri de aproximativ 50 milioane de euro la nivel de grup si un numar cumulat de angajati pe Romania si Republica Moldova de peste 1.000 de persoane care sa fie cuprinse in 8 – 10 locatii." - estimeaza Marian V. Popa, Managing Director Endava Eastern Europe.


Radu Grosu, Director Executiv Endava Romania: “In cazul companiilor de IT din Romania clientii straini pot vedea in ele furnizori catre care pot fi externalizate proiectele existente de dezvoltare software si suport tehnic, cu scopul de a obtine un control mai bun asupra costurilor fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea si viteza de dezvoltare a aplicatiilor. Toate acestea fara a fi nevoiti sa iasa din spatiul european. Pentru aceasta insa, trebuie sa fii corect, organizat, profesionist si sa mentii permanent o comunicare eficienta cu partenerii.
In prezent activitatea Endava este stabila si continua sa se dezvolte. In 2009 mizam pe o crestere cu 40% a numarului de angajati in Romania, similara cu cresterea pe care o prevedem si in volumul de afaceri. ”




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite