Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Computer Sharing Bucuresti s-a specializat in integrarea de solutii complexe

17 Noiembrie 2004



Computer Sharing Bucuresti (CSB) s-a afirmat inca de la inceputul existentei sale prin flexibilitate si receptivitate la nevoile concrete ale clientilor. Aceste caracteristici au determinat in mod natural o evolutie prin care firma a ajuns la maturitatea profesionala care i-a permis sa furnizeze nu numai produse sau servicii, ci si solutii globale. Beneficiind de un personal cu un inalt nivel de expertiza si de parteneri de prestigiu din tara si strainatate, cum ar fi IBM sau SAP, CSB ofera atat echipamente si programe de baza, cat si programe aplicative la cel mai inalt nivel de calitate.


Integrarea aplicatiilor clientului cu pachetul de programe SAP R/3 – Studiu de caz


Sistemul SAP R/3 este o solutie deschisa care asigura portabilitatea folosind standarde de industrie pentru interfete, ce permit integrarea aplicatiilor, a datelor si a interfetelor de utilizatori. Astfel este asigurata compatibilitatea cu diverse sisteme de operare, baze de date si retele. Pentru dezvoltarea de interfete cu alte aplicatii se foloseste un limbaj 4GL (ABAP/4).


La ELECTRICA SA, FDFE si SISE Muntenia Sud, Computer Sharing a implementat un sistem informatic de gestiune a intreprinderii bazat pe pachetul de programe SAP ce include: gestiune stocuri, intretinere/reparatii, vanzari, mijloace fixe, financiar/contabilitate, clienti/furnizori, casa/banca.


Folosind aceste caracteristici, specialistii CSB au realizat si integrarea aplicatiilor externe existente, de facturare si salarii.


Sistemul unitar rezultat a inclus urmatoarele interfete specifice:


Interfata SAP – Aplicatie salarii
S-a dezvoltat o interfata specializata SAP, aplicatia de salarii, prin care se preiau lunar in modulele FI/CO valorile corespunzatoare cheltuielilor cu salariile, cu celelalte drepturi salariale (prime, tichete de masa, etc), cu taxe si impozite (CAS, somaj, etc). Totodata s-a realizat automat inregistrarea acestor valori in contabilitatea financiara, in conturile de cheltuieli, cat si in contabilitatea de gestiune, pentru reflectarea corecta a acestora pe tipuri de cheltuieli si obiecte de cost, in vederea stabilirii rentabilitatii pe categorii de produse si servicii.


Pontajul a fost realizat de asemenea pe fiecare salariat si comanda de lucru (activitate) in parte, astfel incat, prin compararea acestor valori cu valorile corespunzatoare planificate (ore si tarif orar) rezulta si gradul real de realizare a salariului pentru fiecare dintre acestia.


Interfata SAP – Aplicatie OPEN – SGC (Union Fenoza)
Sistemul OPEN – SGC realizeaza inregistrarea si urmarirea facturilor si incasarilor de energie. Pentru preluarea in SAP a informatiilor necesare s-a dezvoltat o interfata specializata cu modulele SD, FI, CO.


Se preiau astfel periodic, din sistemul extern, date centralizate privind facturile de energie emise, defalcate pe categorii de consumatori, in functie de necesitatile de reprezentare in SAP. Preluarea se face automat in modulele SD, FI, CO.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite