Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Productie de masini controlata cu MFG/PRO

17 Noiembrie 2004



Managementul societatii UMT (Uzinele Mecanice Timisoara) a decis ca pentru pastrarea pozitiei pe piata si dobandirea unor avantaje competitive suplimentare este necesara implementarea unei aplicatii integrate de Planificare a Resurselor intreprinderii (ERP). Dupa o analiza atenta a pietei specifice s-a ajuns la o lista scurta formata din cinci nume iar ulterior a fost decisa achizitionarea aplicatiei MFG/PRO a producatorului QAD Inc, disponibila pietei romanesti prin Casa de solutii Crescendo.


UMT este una dintre companiile care au continuat traditia industriei romanesti de constructii de masini, si s-a adaptat rapid la noile cerinte ale economiei de piata. Astfel UMT a devenit una dintre cele mai importante companii producatoare de macarale si automacarale din Europa. Cu 1000 de angajati, calificati la nivel superior, societatea realizeaza o cifra de afaceri de peste 10 milioane EURO, cea mai mare pondere fiind reprezentata de exporturile catre companii din Franta, Belgia, Germania, Italia, Austria, China, Pakistan, Turcia, Filipine, Vietnam, Tunisia, Ucraina.


Profilul de activitate al societatii UMT SA este compus din: proiectarea, producerea si comercializarea de utilaj minier, utilaj metalurgic, poduri rulante, macarale, automacarale, motostivuitoare, autospeciale, translatoare, cilindrii hidraulici, reductoare, piese de schimb, ridicatori electrohidraulici, precum si producerea si montarea confectiilor metalice. Societatea UMT S.A. beneficiaza de o dotare tehnica performanta, dimensiunile maxime uzinabile in atelierele de productie fiind de 34 x 8 x 8 metri si o greutate de maxim 80t si este certificata ISO9001.


Expertiza in productie conteaza
Pentru eficientizarea procesului decizional si o buna coordonare a activitatilor din productie, planificare, aprovizionare, stocuri, vanzari, financiar, contabilitate si salarizare, UMT SA a decis implementarea unui sistem informatic integrat de tip ERP. in procesul de selectie a sistemului informatic integrat au fost incluse cinci sisteme din clasa medie si clasa superioara a ERP-urilor. in urma analizei de tip cost-beneficii, MFG/PRO a obtinut cel mai bun punctaj, astfel ca la finalul evaluarii s-a situat pe prima pozitie. „Pentru UMT este foarte importanta gestionarea activitatilor complexe din cadrul departamentului de productie, iar ceea ce ofera MFG/PRO a corespuns cerintelor noastre”, a declarat domnul Mircea Rosu, directorul general al companiei UMT.


Analiza cerintelor de management si a cerintelor impuse de complexitatea activitatii desfasurate in cadrul proceselor de productie a fost facuta de un „team project” cu specialisti atat de la UMT cat si de la Casa de solutii Crescendo.


Referintele bune fac diferenta
In mediul industrial, unde procesele de afaceri sunt extrem de complexe si particularizate, poate cea mai buna cale de selectie a unei aplicatii de gestiune a resurselor intreprinderii sunt referintele. Gestionarea eficienta in etapa de presales, precum si utilizarea aplicatiei MFG/PRO de catre alte companii cu profil similar, au fost argumente cu greutate in luarea unei hotarari. Doamna Nicoleta Stoian, project manager in cadrul UMT, ne-a marturisit ca: „Personalul Crescendo a dovedit profesionalism in fazele premergatoare semnarii contractului, ceea ce a contat enorm in decizia finala de a lucra impreuna in proiectul de implementare a MFG/PRO. La aceasta s-au adaugat referintele obtinute de la alti clienti care utilizeaza MFG/PRO.”


Proiectul de implementare a MFG/PRO va cuprinde intreaga arie de activitati a UMT pornind de la managementul productiei si continuand cu managementul aprovizionarii, gestiunea stocurilor, managementul vanzarilor, managementul financiar contabil, resurse umane si salarizare.


Platforma eficienta in asistarea deciziilor manageriale, MFG/PRO eB2 va furniza intregul set de informatii necesare construirii tablourilor de bord si situatiilor de analiza a activitatii companiei UMT.


Conform unor studii efectuate anul trecut de companii independente de consultanta si analiza a pietei, solutia MFG/PRO a fost identificata ca ERP-ul care aduce cele mai mari avantaje in domeniul productie. Aceasta focalizare in gestionarea activitatii companiilor cu productie, pe anumite verticale industriale, este reflectata si prin succesul implementarilor realizate in Romania la companii precum: Ana Imep, Eximprod, Fermit, Daewoo Automobile, BMT, Lear Corporation, SCI, Johnson Controls, Lactag, Tuborg Romania, Elite Romania, Kraft-Foods Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite