Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Implementarea proiectelor informatice complexe: Granita dintre esec si succes

17 Noiembrie 2004




Aceasta abordare va avea impact pozitiv deoarece sistemul va functiona mai repede si va putea fi testat. In plus, aplicatia incepe sa intoarca investitia si astfel creste increderea in noul sistem.


Protejati-va impotriva fluctuatiei de personal
Instruirea este bine sa se desfasoare inainte de startare. Pentru a va proteja impotriva fluctuatiei de personal, instruiti mai multi actori. Nu neglijati rolurile care au nevoie de instruire speciala: administrator aplicatie, administrator baze de date, dezvoltator, etc.


Indepartati rezistenta umana
Daca un individ considera ca „ceva“ din sistem este relevant pentru propria activitate va dezvolta o atitudine pozitiva si participativa. Recunoasterea din timp a unui potential factor sau grup de rezistenta poate ameliora Managementul de Proiect prin timpi si masuri.


Rezultatul aplicarii acestor sfaturi va fi o implementare la un inalt standard de calitate, care ofera un excelent raport intre investitia initiala si TCO (cheltuielile cu intretinerea sistemului pe toata durata de viata) si care genereaza premisele recuperarii rapide a investitiei (ROI).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Bogdan Spiridon
Inca un element care poate determina esecul il constituie lipsa unei consultante competente si a analizei de procese in organizatia beneficiara a unui astfel de sistem informatic.
18 Noiembrie 2004, 10:42:12
user
Din pacate putine firme apeleaza la un consultant pentru identificarea solutiei potrivite tipului lor de afacere si nici nu au capacitatea sa definessdca intern o serie de criterii de selectie a aplicatiei in cauza. In cele mai multe cazuri "consultanta" o face tot firma de IT, care evident ca vrea sa vanda, eventual sa vanda repede, asa ca...rateuri din plin. Vreti si nume?
18 Noiembrie 2004, 07:47:25
redactor
Comentariile dumneavoastra au stabilit subiectul urmatorului articol: rolul cosultantului in procesul de implementare a proiectelor informatice complexe. D-le user vreau nume! Vreau informatii! e-mail: valentina.tudor@finwatch.ro
19 Noiembrie 2004, 11:19:09