Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Creştere pentru BCR Leasing IFN

17 Martie 2009BCR Leasing IFN a realizat, in anul 2008, un volum total al bunurilor finantate de 462 milioane de euro, in crestere cu circa 16% fata de anul precedent. Structura portofoliului BCR Leasing IFN, aferenta contractelor noi, incheiate pana la sfarsitul lunii decembrie, cuprindea: 73% autoturisme si vehicule comerciale, 20% echipamente si utilaje industriale si 7% leasing imobiliar.
BCR Leasing IFN a inregistrat, la finele anului trecut, o crestere cu 25% al finantarilor acordate pe segmentul de leasing pentru autovehicule. Pe segmentul de autoturisme, valoarea totala a bunurilor finantate s-a situat la nivelul de 147 milioane de euro, reprezentand o pondere de circa 32% in total portofoliu. Vehiculele comerciale au detinut o pondere de circa 40%, corespunzatoare unei valori a contractelor noi de 189 milioane de euro.
„In contextul actualei situatii economice, BCR LEASING IFN va cauta sa eficientizeze procesele interne prin gasirea de solutii de distributie si comunicare inovative, securizarea surselor de finantare si asigurarea stabilitatii afacerii. Actionam ca parteneri reali ai clientilor nostri cu care am incheiat peste 60.000 de contracte”, a declarat Claudiu Emanuil Stanescu, Directorul General al BCR Leasing IFN.
Volumul total al finantarilor acordate de BCR Leasing IFN pe segmentul de leasing pentru echipamente s-a situat in jurul valorii de 93,4 milioane de euro, in crestere cu circa 14% fata de anul precedent, fiind rezultatul incheierii unui numar de 1.050 de contracte noi. Proiectele au avut valori individuale situate intre 50.000 de euro si peste 10 milioane de euro, mare parte dintre acestea fiind incheiate in prima jumatate a anului. Leasingul de echipamente a vizat companiile din constructii, din industria petroliera, metalurgica, a recuperarii si reutilizarii deseurilor, din domeniul productiei de ambalaje, prelucrarii lemnului etc., care au solicitat leasing pentru retehnologizare sau pentru deschiderea unor noi linii de productie. Alte sectoare finantate in leasing au vizat industria de agrement, turismul sau comertul.
La nivelul intregului portofoliu al companiei, leasingul imobiliar reprezenta, la sfarsitul lui 2008, putin peste 7% din portofoliu. BCR Leasing IFN a incheiat, pe parcursul anului trecut, un numar de 49 noi contracte, reprezentand, in principal, proiecte imobiliare din turism (hoteluri, pensiuni, restaurante), spatii locative sau sedii pentru firme, precum si centre/spatii comerciale.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite