Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Axel Soft mizeaza pe o crestere de 25% a cifrei de afaceri in 2009

17 Martie 2009



Cu ocazia lansarii noii generatii de solutii de securitate NOD32 Antivirus si ESET Smart Security 4, compania Axel Soft IT Group, unic reprezentant al solutiilor ESET in Romania si-a prezentat previziunile asupra anului in curs. Astfel, dupa o crestere de 70% a cifrei de afaceri inregistrata in perioada 2007-2008, Axel Soft estimeaza pentru anul acesta (perioada 2008-2009) o incetinire a ritmului de crestere la 25%.
Conform oficialilor companiei, cresterea va fi coroborata cu atingerea unei cote de 33% pentru solutiile ESET pe piata locala a solutiilor antivirus, evaluata a atinge anul acesta valoarea de 10 milioane de euro. ESET isi mentine astfel trendul ascendent, cota sa de piata crescand de la 25% in 2007, la 30% in 2008. In ceea ce priveste segmentarea cresterii, Axel Soft preconizeaza un plus de 20% (fata de 2008) pe segmentul Corporate si de 10% pe segmentul Retail. (In 2008, cifra de afaceri a fost generata 72% de Corporate si 28% de sectorul Retail.) Pentru anul in curs, compania mizeaza pe o crestere a valorii vanzarilor pe segmentele Small Business si Corporate. Per total, din cele aproximativ 270.000 de pachete de licente (care pot include mai multi utilizatori) vandute din 2003 (intrarea ESET pe piata locala), circa 70% sunt reprezentate de segmentul Home User (pachete de 1-24 de licente), 15% de sectorul Small Business (25-50 de useri), 10% de sectorul Coroporate (51-300 de useri) si 5% de segmentul Enterprise (peste 300 de useri).
Estimarile pozitive pentru anul in curs emise de Axel Soft se bazeaza si pe lansarea noii suite de solutii de securitate NOD32 Antivirus si ESET Smart Security 4 care, datorita climatului economic, va fi comercializata la preturi similare versiunii 3 (sau chiar mai mici in unele cazuri). Noile versiuni, construite pe ESET ThreatSense (tehnologia proactiva pentru detectia virusilor si a continutului malware), adauga 20 de noi functionalitati care îmbunatatesc detectia continutului malware şi ofera un nivel avansat de diagnostic si remediere. Generatia 4 include autoprotectie impotriva amenintarilor concepute sa dezactiveze solutia antivirus si ofera o gama completa de functionalitati de management, care includ suport pentru baze de date, configurare avansata a solutiei de securitate si nivel ridicat de scalabilitate pentru retele mari, dispersate. In plus, editia Business include versiunea 3.9 a ESET Remote Administrator, care permite executarea de instalari si configurari de la distanta. Ameliorarile aduse nu afecteaza doua dintre atuurile vitale al solutiilor ESET – operarea rapida si nivelul minim de incarcare al resurselor sistemului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite