Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Parteneriat IBM - Universitatea Transilvania Brasov

19 Martie 2009



Ieri, in cadrul "IBM Academic Days for Universities in Romania", s-a semnat Parteneriatul in educatie si cercetare cu Universitatea Transilvania din Brasov(UTBv). Parteneriatul vizeaza:
- Cresterea competentelor absolventilor UTBv in domeniul tehnologiilor informationale, in vederea pregatirii unei forte de munca cu inalta calificare, adaptata cerintelor actuale;
- Instruirea gratuita a cadrelor didactice titulare de curs si activitati practice prin cursuri sustinute de catre specialisti IBM din tara si strainatate;
- Sprijinirea recrutarii si angajarii fortei de munca cu buna calificare in industria locala de IT;
- Cercetarea in colaborare, IBM-UTBv, in domeniul energiilor regenerabile si al solutiilor green pentru sistemele de management al informatiei si dezvoltare software;
- Promovarea inovarii in invatamant si cercetarea academica;
- Colaborarea in realizarea/actualizarea planurilor de invatamant, pentru crearea unui profil de specialisti cu pregatire multi-disciplinara in domeniile IT, dezvoltare de aplicatii software, retele de calculatoare, modele de afaceri, inovare colaborativa si relatii sociale.


"Universitatea Transilvania din Brasov este un partener de traditie al IBM Romania in mediul universitar, participand activ la toate programele Initiativei Academice IBM. Suntem convinsi ca acest parteneriat reprezinta un pas important in consolidarea viitorului invatamantului superior de profil ingineresc.
IBM este un promotor al educatiei deschise, bazata pe accesul larg la resursele educationale, colaborarea in timp real, optimizarea performantelor infrastructurii de calcul cu economisire de energie, redefinirea dinamica a comunitatilor educationale pentru asigurarea de noi competente la cerere.
IBM Romania ramane consecventa in preocuparea sa pentru modernizarea si restructurarea invatamantului superior romanesc, ca raspuns la cerintele unei economii globale. Incepand de la o infrastructura inteligenta si ajungand pana la o forta de munca inteligenta, toate acestea conduc catre o societate integrata global si inteligenta." a mentionat Mihai Tudor, Country General Manager IBM Romania.


IBM Romania continua astfel consolidarea relatiilor de colaborare cu universitatile de profil ingineresc, economic si de stiinte fundamentale, fiind un partener activ si constant al mediului academic din Romania.


"Universitatea Transilvania a promovat in ultimii ani o strategie de dezvoltare de legaturi stranse, bazate pe actiuni concrete cu companii de renume din intreaga lume. Cu sprijinul IBM Romania, Universitatea Transilvania din Brasov va realiza o infrastructura de calcul performanta, care se va inscrie in conceptele de eficienta energetica, consum redus si economie de spatiu cu optimizarea serviciilor de gestiune a informatiei si de realizare a aplicatiilor software considerand ciclul de viata al produsului.
UTBv si-a adaptat oferta de educatie la cerintele actuale, prin includerea tehnologiilor software si a produselor hardware IBM de ultima generatie. UTBv impreuna cu IBM Romania pot realiza in comun proiecte de cercetare-dezvoltare in domeniul solutiilor GREEN, cu asigurarea transferului tehnologic." este declaratia domnului Prof. Dr. Ing. Ion Visa, rectorul Universitatii Transilvania din Brasov.


Mai multe informatii referitoare la Initiativa Academica IBM sunt disponibile la adresa www.ibm.com/academicinitiative.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite