Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

S&T Cehia virtualizeaza serverele KHP

20 Martie 2009



S&T a anuntat ca filiala din Cehia a grupului a realizat virtualizarea serverelor furnizorului de utilitati KHP, filiala a Grupului Veolia Water, o companie de utilitati in domeniul tratarii apei. De la inceputul anului 2009, KHP are acces la 18 servere complet virtualizate care sunt exploatate pe baza a patru servere fizice, compania realizand astfel economii de aproximativ 67.000 Euro la capitolul costuri directe si 36.000 Euro in ceea ce priveste costurile indirecte pe o perioada de trei ani. Calculata pe aceeasi perioada de timp, rata de returnare a investitiei prognozata de companie este de 155%.
"Estimand o crestere constanta a afacerii, existenta KHP ar fi fost amenintata de cresterea costurilor operationale aferente sistemelor informatice. In absenta solutiei de virtualizare, KHP ar fi trebuit sa suporte costuri ridicate pentru energie si administrarea sistemelor. Nevoia de spatiu ar fi sporit, iar numarul de servere necesare ar fi crescut disproportionat. Migratia propriu-zisa efectuata in luna septembrie a fost realizata in cooperare cu S&T in conformitate totala cu planul stabilit pe cicluri saptamanale, cu timpi de oprire planificati pentru aplicatiile de productie. Cooperarea a decurs foarte bine si in termen de cinci saptamani am dat in functiune o infrastructura noua, mai moderna. Activitatile derulate au fost: construirea retelei in camera principala a serverelor, instalarea hardware-ului (servere, discuri de stocare), relocarea serverelor si a UPS-urilor din locatiile separate, migrarea propriu-zisa a serverelor virtuale si integrarea lor in procesele de productie", a precizat Zdeněk Mládek, IT Manager la KHP.
Folosind solutia de virtualizare, KHP lucreaza acum cu un sistem care ofera economii semnificative, si care, in acelasi timp, garanteaza un grad superior de disponibilitate a sistemului. Pe langa scaderea pe ansamblu a costurilor operationale, necesarul redus de spatiu pentru camera serverelor (reducerea de la sapte la doua camere de servere) si economiile asociate consumului de energie necesar operarii si functionarii echipamentelor de aer conditionat constituie beneficii considerabile pentru companie. Costurile de intretinere pentru serverele fizice s-au diminuat de asemenea, ca urmare a reducerii numarului acestora. Mentenanta sistemului este, de asemenea, considerabil simplificata datorita administrarii centralizate si a sistemului de backup SAN.
Christian Rosner, CEO al S&T, a subliniat: "Cu noul sistem, KHP a atins gradul maxim posibil pentru disponibilitatea sistemului, minimizand in acelasi timp efectele asupra activitatii companiei ce pot aparea in cazul unei defectiuni. Compania este, prin urmare, in pozitia de a asigura functionarea fara intreruperi a operatiunilor de afaceri si de a corecta orice problema in timp real."



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite