Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Noi modele business de la VAIO

23 Martie 2009



VAIO prezinta doua noi modele de notebook-uri din seriile de business TT si Z, concepute pentru oamenii de afaceri si utilizatorii profesionisti care au nevoie de un sistem de calcul în acelasi timp ultraportabil si performant. Noul model Vaio TT21XN/B integreaza în premiera tehnologia Flash SSD pentru accesul instantaneu la date si un consum redus de energie, iar noul model Vaio Z31XN/B permite atingerea atât a unor performante vizuale superioare, cât si a unei autonomii de pâna la 5,5 ore datorita solutiei grafice hibride.


Seriile de notebook-uri Z si TT impresioneaza în primul rând prin demonstratia unui echilibru perfect între tehnologia de ultima generatie si design-ul de o eleganta desavârsita. Toate elementele structurale ale modelelor sunt construite cu minutiozitate: de la placa de baza cu 12 straturi de circuite integrate cu amprenta ecologica redusa (inclusa în modelul Z) si ecranul LCD X-black care foloseste tehnologia de iluminare LED, pâna la carcasa din fibra de carbon si aluminiu si tastatura confortabila de tip „isolation”. În plus, articulatia cilindrica specifica liniei noi de design îndeplineste atât o functie estetica, conferind unitate întregului ansamblu, cât si o functie concreta, îmbunatatind ergonomia notebook-ului (sistemul ofera o priza excelenta la transport si un spatiu foarte bun pentru gazduirea bateriei).


Sony Vaio TT21XN/B


Notebook-urile VAIO din seria TT îmbina un set de avantaje care le diferentiaza net de competitorii sai. Cu o grosime de numai 23,5mm în cel mai subtire punct si cântarind numai 1,24 kg, VAIO TT satisface cu adevarat nevoia de mobilitate a oamenilor de business. Noul model TT21XN/B integreaza acum o unitate flash SSD (Solid-State Drive) SATA de 128 GB, asigurând o protectie sporita a datelor stocate. Dispozitivele de stocare SSD ofera o rentabilitate mai mare a investitiei datorita performantei crescute, concretizata într-un numar impresionant de operatiuni de intrare/iesire pe secunda (IOPS). Spre deosebire de un dispozitiv HDD, unitatile de stocare solid-state sunt foarte robuste si au o rezitenta sporita la socuri datorita faptului ca nu au în componenta parti în miscare.
În plus, noul model este echipat cu un procesor mai puternic - Intel® Core™ 2 Duo SU9400, de 1,4GHz, care asigura performantele înalte ale modelului si autonomia extraordinara, de pâna la 9 ore, a bateriei. Ecranul are o diagonala de 11,1 inci si ofera o rezolutie WXGA de calitate superioara (1366 x 768) în formatul de cinema 16:9, în timp ce un senzor pentru detectarea luminii ambientale permite ajustarea automata a iluminarii ecranului pentru confortul vizionarii utilizatorului, simultan cu un consum minim de energie.


Sony Vaio Z31XN/B


Notebook-urile VAIO din seria Z le aduc oamenilor de business si utilizatorilor profesionisti nivelul suprem de performanta si mobilitate, fara compromis, cântarind mai putin de 1,5 kg. Pentru a prelungi cât mai mult autonomia bateriei, modelele VAIO Z beneficiaza de grafica hibrida si un mod de functionare special, numit „Stamina Mode”, a carui activare permite utilizatorului optiunea de a folosi una dintre cele doua solutii grafice oferite. Astfel, utilizatorii pot alege între perfomanta 3D exceptionala oferita de unitatea de procesare vizuala NVIDIA® GeForce® 9300M GS pentu aplicatiile grafice complexe si autonomia extinsa facilitata de solutia grafica integrata Intel®. Trecerea de la unitatea de procesare vizuala dedicata la cea integrata se face automat, fara a fi nevoie de restartarea sistemului.
Nivelul ridicat de performanta al modelului Vaio Z31XN/B este asigurat si de puternicul procesor Intel® Core™ 2 Duo P9600 de 2,66 GHz si de platforma Intel® Centrino® 2, care asigura procesarea rapida a aplicatiilor multiple, o perioada de viata extinsa a bateriei, si conectarea wireless la retea prin WLAN (Wi-Fi).
În plus, Seria Z include un model avansat de ecran cu diagonala de 13,1 inci si rezolutie WXGA++, care utilizeaza sistemul de iluminare LED pentru o autonomie îndelungata de pâna la 5,5 ore. Tehnologia Sony X-black pentru îmbunatatirea luminozitatii si contrastului permite afisarea naturala a culorilor, echivalând cu redarea a 100% din paleta de culori NTSC. Nu în ultimul rând, modelul este dotat si cu o iesire HDMI.



Sony Vaio TT21XN/B – caracteristici principale


Model VGN-TT21XN/B
CPUProcesor Intel® Core™ 2 Duo SU9400, 2,4 GHz, cu tehnologia avansata Intel SpeedStep®
Memorie4096 MB (2x2048 MB)
Unitate de stocareUnitate flash SSD, 128 GB, SATA
Conectivitate si alte functiiWLAN 802.11a/b/g/Draft-N, Motion Eye webcam, VAIO
EcranLCD cu tehnologie X-Black si diagonala de 11,1 inci; rezolutie 16:9 WXGA (1366 x 768)
Unitate opticaDVD+-RW/+-R DL/RAM
Solutie videoMobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD
Sistem de operareWindows Vista® Business cu Service Pack 1
Pret10.699 Lei



Sony Vaio Z31XN/B – caracteristici principale


Model VGN-Z31XN/B
CPUProcesor Intel® Core™ 2 Duo T9600, 2,66 GHz, accepta tehnologia avansata Intel SpeedStep®
Memorie4096 MB (2x2048 MB)
Unitate de stocare320 GB
Conectivitate si alte functiiWLAN 802.11a/b/g/Draft-N, Motion Eye webcam, VAIO
EcranLCD cu diagonala de 13,3 inci si rezolutie WXGA++ cu tehnologie X-black, iluminare LED a ecranului
Unitate opticaDVD+-RW/+-R DL/RAM
Solutie videoNVIDIA® GeForce® 9300M GS GPU cu o capacitate totala de memorie grafica disponibila de aproximativ 1.500MB (Speed Mode) cu memorie video dedicata de 256MB.
Sistem de operareWindows Vista® Business cu Service Pack 1
Pret9.799 Lei



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite