Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Dă modulul Financiar-Contabil valoare unui ERP? (II)

23 Martie 2009





,,Obiectivele manageriale şi de execuţie bugetară ale unui director economic sau financiar impun necesitatea unor instrumente specializate, care să permită urmărirea analitică a indicatorilor de performanţă. Aceşti indicatori sunt urmăriţi atât la nivel contabil, cât şi operaţional. Dincolo de valorile brute ale indicatorilor, soluţia ERP trebuie să ofere mijloacele de a identifica factorii ce influenţează aceste valori, cauzele care generează performanţă sau contra-performanţă, pentru a putea lua decizii pe baza acestor informaţii în timp real. Automatizarea task-urilor oferă mai mult timp managerului financiar pentru analiza business-ului şi pentru a vedea în profunzime mecanismul de funcţionare al acestuia.“



Georgian Roşu, General Manager, Pluriva
Un aspect foarte important îl reprezintă obţinerea rapoartelor fiscale, precum şi furnizarea rapoartelor manageriale solicitate de către conducerea firmei, într-un timp foarte scurt. Pentru unele ERP-uri, chiar dacă rapoartele fiscale sunt în general predefinite, cele solicitate de managementul firmei nu se pot obţine direct, ci prin intermediul unor prelucrări în alte aplicaţii de calcul tabelar.


,,Pentru simplificarea raportărilor, ERP-ul DataLight Balpro e gândit să preia informaţiile contabile din modulele ce informatizează activităţile principale, astfel încât contabilii să se concentreze pe vizualizarea acestor informaţii şi generarea de rapoarte. În acelaşi scop a fost inclus în DataLight Balpro şi submodulul de Management financiar, care să permită crearea rapoartelor solicitate de management în mod automat, fără alte prelucrări.“



Iulian Stoicescu, Director General, AttosoftUna dintre caracteristicile cele mai solicitate pentru modulul Financiar-Contabil este flexibilitatea. Motivele provin din două direcţii. Prima este dată de necesitatea acceptării unei game cât mai largi de operaţiuni şi înregistrări, iar cea de a doua de frecvenţa mare a modificărilor la care va fi supus ulterior implementării acest modul. Intervenţiile asupra acestui modul sunt inevitabile şi se datorează modificărilor legislative (de ex. schimbarea cotelor de TVA) sau modificărilor aduse altor module sau adăugării unor module noi. Deci, modulul trebuie să fie flexibil atât în timpul procesului de implementare, cât şi în timpul exploatării propriu-zise.


,La modul ideal, putem spune că un modul este suficient de flexibil, dacă un utilizator (avizat) ar putea să rezolve situaţiile apărute doar folosind opţiunile şi funcţionalităţile existente, fără să apeleze la furnizorul ERP, prin consultantul la care a fost arondat. În mod practic, aceasta se întâmplă foarte rar şi numai pentru modificari minore. De cele mai multe ori, solicitările se rezolvă împreună cu consultantul ERP. Cât timp pentru aceasta nu este nevoie de scriere de cod (adică personalizare, deci costuri suplimentare), clientul este mulţumit.“



Cristian Dinu, Director Executiv, Chara Software



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite