Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Axel Soft mizează pe o creştere de 25% a cifrei de afaceri în 2009

23 Martie 2009



Cu ocazia lansării noii generaţii de soluţii de securitate NOD32 Antivirus şi ESET Smart Security 4, compania Axel Soft IT Group, unic reprezentant al soluţiilor ESET în România, şi-a prezentat previziunile asupra anului în curs.


Astfel, după o creştere de 70% a cifrei de afaceri înregistrată în perioada 2007-2008, Axel Soft estimează pentru anul acesta (perioada 2008-2009) o încetinire a ritmului la 25%. Conform oficialilor companiei, creşterea va permite atingerea unei cote de 33% pentru soluţiile ESET pe piaţa locală a soluţiilor antivirus (evaluată la 10 milioane de euro în 2009). În ceea ce priveşte segmentarea creşterii, Axel Soft preconizează un plus de 20% (faţă de 2008) pe segmentul Corporate şi de 10% pe segmentul Retail. (În 2008, cifra de afaceri a fost generată 72% de Corporate şi 28% de sectorul Retail.)


Per total, din cele aproximativ 270.000 de pachete de licenţe (care includ mai mulţi utilizatori) vândute din 2003 (intrarea ESET pe piaţa locală), circa 70% sunt reprezentate de segmentul Home User (pachete de 1-24 de licenţe), 15% de sectorul Small Business (25-50 de useri), 10% de sectorul Corporate (51-300 de useri) şi 5% de segmentul Enterprise (peste 300 de useri).


Estimările pozitive pentru anul în curs emise de Axel Soft se bazează şi pe lansarea noii suite de soluţii de securitate NOD32 Antivirus şi ESET Smart Security 4, care, datorită climatului economic, va fi comercializată la preţuri similare versiunii 3 sau mai mici în unele cazuri. Noile versiuni, construite pe ESET ThreatSense (tehnologia proactivă pentru detecţia viruşilor şi conţinutului malware), adaugă 20 de noi funcţionalităţi care îmbunătăţesc detectia conţinutului malware şi oferă un nivel avansat de diagnostic şi remediere. Generaţia 4 include autoprotecţie împotriva ameninţărilor concepute să dezactiveze soluţia antivirus şi oferă o gamă completă de funcţionalităţi de management, care includ suport pentru baze de date de nivel înalt, configurare avansată a soluţiei de securitate şi nivel ridicat de scalabilitate pentru reţele mari, dispersate. În plus, ediţia Business include versiunea 3.9 a ESET Remote Administrator, care permite executarea de instalări şi configurări de la distanţă. Ameliorările aduse nu afectează două dintre atuurile soluţiilor ESET – operarea rapidă şi nivelul minim de încărcare al resurselor sistemului.




Staff-ul Axel Soft este optimist asupra evoluţiei soluţiilor ESET pe piaţa locală



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite