Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum să scoţi maxim de eficienţă din BitDefender 2009?

23 Martie 2009



Cumpărarea şi instalarea unei aplicaţii antivirus este un pas necesar şi suficient pentru protejarea unui PC. Suficient în materie de securitate este însă un termen relativ şi de aceea specialiştii recomandă o configurare manuală, după instalare, pentru a beneficia de toate funcţionalităţile produsului şi de o protecţie maximă.

Suita BitDefender 2009 oferă un nivel ridicat de protecţie imediat după instalare, fără să fie nevoie de o configurare suplimentară. Modulele Antivirus şi Firewall sunt configurate să ia automat decizii daca sunt detectate fişiere infectate şi pentru a filtra traficul pe Internet şi în retea. În plus, chiar în timpul instalării se efectuează o scanare a sistemului şi actualizarea produsului. Semnăturile antivirus se actualizează apoi automat, o dată pe oră. Configurarea manuală este necesară pentru a activa anumite module (Control Parental, Control al identităţii, Backup, Administrarea centralizată a produselor BitDefender de reţea). Pentru cea mai largă categorie de utilizatori, setările de la instalare sunt suficiente, pentru Antivirus nivelul de protecţie fiind “Implicit”, iar pentru Firewall “Permite acces programe cunoscute”, însă utilizatorii cu cerinţe deosebite au acces la anumite funcţii şi configurări mai speciale, în special pentru modulele Firewall şi Antivirus.


Toate produsele BitDefender sunt foarte flexibile din punct de vedere al setărilor manuale, pentru a obţine acces la toate opţiunile de configurare trebuie folosit modul de interfaţă “Avansat”. De asemenea, există profile preconfigurate care pot fi aplicate cu un simplu click. Un exemplu este modul pentru jocuri. Cand acest mod este activat, BitDefender nu va mai afişa mesaje sau atenţionări şi de asemenea consumul de resurse va fi diminuat (doar fişierele importante sunt scanate). Jocul nu va fi întrerupt şi va avea acces la cât mai multe resurse. Există, de asemenea, niveluri de protectie predefinite pentru Antivirus, Firewall, Antispam şi Control Parental.



BitDefender permite setări generale legate de produs sau servicii, cât şi legate de feed-back-ul pe care utilizatorii îl pot oferi companiei. În prima categorie intră protejarea prin parolă a accesului la consola de administrare sau posibilitatea încărcării antivirusului împreună cu sistemul de operare, (de altfel, o recomandare fermă), dar şi afişarea unor ferestre cu informaţii asupra modului de funcţionare a produsului sau avertizări cu privire la apariţia unor noi viruşi. În cea de a doua categorie intră opţiunile de trimitere rapoarte viruşi către Laboratorul BitDefender, rapoarte referitoare la viruşii identificaţi în PC-ul utilizatorului sau de activare a Detecţiei epidemiilor virale de către acelaşi laborator, în ambele cazuri, rapoartele nu conţin date confidenţiale şi nu vor fi folosite în scopuri comerciale.


Deoarece disponibilitatea resurselor este o cerinţă aproape generală, pentru a îmbunătăţi performanţa sistemului se poate configura ca modulul antivirus să scaneze doar fişiere cu grad înalt de risc (executabile, documente, etc). Se pot, de asemenea, exclude de la scanare fişiere foarte mari, anumite directoare sau arhive.


“Produsele BitDefender oferă protecţie imediat după instalare, fără a fi nevoie de configurări suplimentare. Este deosebit de importantă atenţia utilizatorului, gradul său de implicare în probleme de securitate şi o minimă educaţie în ceea ce priveşte tehnicile de bază pentru protecţia sistemului şi informaţiilor confidenţiale. În contextul actualei crize financiare, ne aşteptăm la o creştere substanţială a criminalităţii informatice ca potenţială sursă de venituri suplimentare. Recomandăm o atenţie şi mai crescută clienţilor noştri.”


Carmen MAIEREAN, Senior Product Manager, BitDefender


„Drive-by-download”, leit-motivul e-ameninţărilor lunii februarie
Componentele de tip „drive-by-download“ domină clasamentul ameninţărilor informatice al lunii februarie, realizat de BitDefender. Pentru a doua oară în acest an, dar cu un procent mai mic decât luna trecută, de doar 5.87%, primul loc al clasamentului este ocupat de Clicker.CM – troianul care ocoleşte protecţia oferită de Norton Internet Security Pop-Up Blocker şi permite afişarea unor ferestre pop-up cu scop comercial în fundalul browserului folosit de utilizator.


Pe locul doi se află Trojan.Wimad.Gen.1 sau troianul Wimad, care se răspândeste prin fişiere infectate cu extensia ASF şi se încarcă prin intermediul unui downloader, Trojan.Downloader.WMA.Wimad.S, regăsit pe ultimul loc al clasamentului.


Conflicker şi “fraţii” săi sunt şi ei prezenţi în topul acestei luni printr-o detecţie generică împotriva viruşilor care folosesc cea mai recentă vulnerabilitate autorun din Windows - Trojan.AutorunINF.Gen cu un procent de 4.17% din totalul detecţiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
mario sorin
am un virus :Gen:Adware.Heur.hg9@NiMFlKfi pe care m-i la detectat bitdefender din pc.,iar scanarea on line si sea in 60 de secunde nu m-ia detectat-o.Am un patch instalat pe care nu pot ca s-al rulez .ce fac ? 558467ce fel de numar?
14 Februarie 2010, 12:24:25
BitDefender Romania
Salut, In primul rand trebuie precizat ca solutia online nu scaneaza absolut tot calculatorul pentru ca ar fi necesare anumite drepturi pe care un activeX script nu le poate obtine (sau pentru ca anumite componente/fisiere ale scanarii ar trebui sa fie instalate fizic pe calculator pentru a avea access la toate locatiile Windows). Solutia este sa se ruleze o scanare profunda, eventual in Safe Mode, si sa instructeze BitDefender pentru stergerea virusului. Pentru ca e posibil ca fisierul sa fie protejat, s-ar putea sa fie necesara scanarea in Safe Mode. Cat despre patch-ul instalat, ne-ar trebui mai multe detalii despre eroarea aparuta, pentru ca e posibil sa fie de la virus. Bafta, BitDefender Romania
16 Februarie 2010, 09:05:46