Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum să scoţi maxim de eficienţă din BitDefender 2009?

23 Martie 2009




Locul 8 este ocupat de troianul Trojan.IFrame.GA, un simplu script introdus în pagini Web compromise care trimite browserele potenţialelor victime către o întreagă colecţie de vulnerabilităţi precum Trojan.Exploit.ANPI (locul 7), care poate redirecţiona la rândul lui sistemele compromise către pagini care conţin troianul Trojan.Exploit.SSX – ocupantul poziţiei 5.


Acestea sunt bucăţi relativ independente de malware, care au fost unite de autori într-un „lanţ“. „Acest lanţ s-a conturat din analiza unui număr de site-uri ilegale şi/sau compromise din China. Totodată, aceste vulnerabilităţi şi aplicaţii de download pot apărea şi în alte atacuri similare“, explică Sorin Dudea, şeful Laboratorului Antimalware, BitDefender.


Noutatea topului sunt trei downloaderi, neremarcaţi anterior, Trojan.Downloader. JS.Psyme.SR, Trojan.Downloader.JLPK şi Trojan.Downloader.Js.Agent.F, toţi având rolul de a descărca şi rula malware din browser direct în calculator.


Top 10 ameninţări informatice ale lunii februarie 2009
1. Trojan.Clicker.CM 5.87
2. Trojan.Wimad.Gen.1 4.39
3. Trojan.AutorunINF.Gen 4.17
4. Trojan.Downloader.JLPK 3.94
5. Trojan.Exploit.SSX 3.92
6. Trojan.Downloader.Js.Agent.F 3.9
7. Trojan.Exploit.ANPI 3.77
8. Trojan.IFrame.GA 2.9
9. Trojan.Downloader.JS.Psyme.SR 2.32
10. Trojan.Downloader.WMA.Wimad.S 2.01
Altele 62.81



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
mario sorin
am un virus :Gen:Adware.Heur.hg9@NiMFlKfi pe care m-i la detectat bitdefender din pc.,iar scanarea on line si sea in 60 de secunde nu m-ia detectat-o.Am un patch instalat pe care nu pot ca s-al rulez .ce fac ? 558467ce fel de numar?
14 Februarie 2010, 12:24:25
BitDefender Romania
Salut, In primul rand trebuie precizat ca solutia online nu scaneaza absolut tot calculatorul pentru ca ar fi necesare anumite drepturi pe care un activeX script nu le poate obtine (sau pentru ca anumite componente/fisiere ale scanarii ar trebui sa fie instalate fizic pe calculator pentru a avea access la toate locatiile Windows). Solutia este sa se ruleze o scanare profunda, eventual in Safe Mode, si sa instructeze BitDefender pentru stergerea virusului. Pentru ca e posibil ca fisierul sa fie protejat, s-ar putea sa fie necesara scanarea in Safe Mode. Cat despre patch-ul instalat, ne-ar trebui mai multe detalii despre eroarea aparuta, pentru ca e posibil sa fie de la virus. Bafta, BitDefender Romania
16 Februarie 2010, 09:05:46