Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Navision lanseaza versiunea 4.0

17 Noiembrie 2004



Alunita Voiculescu, Director General EstWest RomaniaInteresul Microsoft pentru piata de ERP a devenit manifest dupa achizitionarea aplicatiei daneze Navision si a culminat cu intentia de achizitionare a SAP, demers care insa nu a fost finalizat. Dupa succesul inregistrat de Navision 3.6, mai cunoscut sub numele de Navision Attain, Microsoft Business Solutions a decis lansarea unei noi versiuni cu imbunatatiri considerabile. Microsoft Navision 4.0 a fost conceput in mod special pentru segmentul organizatiilor mici si mijlocii, va avea o interfata in 39 de limbi si 41 versiuni localizate.


Versiunea 4.0 aduce o noua interfata grafica, asemanatoare cu Microsoft Outlook 2003 si usor personalizabila in functie de preferintele fiecarui utilizator. Avand in vedere popularitatea deja existenta a aplicatiilor din Microsoft Office aceasta noua interfata va mari cu siguranta interesul pentru Navision. Obtinerea unor analize de business foarte complexe este facilitata de existenta unei clase de unelte cu totul noi (datele sunt luate din Navision si importate intr-o baza de date SQL Server, unde pot fi combinate si analizate in toate felurile posibile); pentru realizarea unor rapoarte de analiza cat mai explicite, noua versiune genereaza si vederi grafice; bineinteles, pentru companiile mai mici, exista inca posibilitatea de a exporta datele pentru analiza in simple fisiere Excel. Exista si facilitatea schimbului de date cu alte aplicatii din interiorul sau din afara companiei printr-un port XML (functionalitate denumita Business Notification).


„Vestea lansarii unei noi versiuni de Navision ne-a surprins si nu prea“, ne-a declarat Alunita Voiculescu (foto), Director General EstWest Romania, partener Microsoft pentru Navision, implicat in localizarea versiunii precedente. „Pe de o parte, stiam ca se lucreaza la ea de mai mult de un an si se anunta a fi ceva cu totul spectaculos, pe de alta parte, nu ne asteptam sa fie lansata fara nici un anunt prealabil in reteaua de parteneri. O explicatie ar putea fi faptul ca versiunea 4.0 este disponibila, deocamdata, doar in America de Nord, Africa de Sud si 6 tari europene. Nu cunoastem momentul exact cand se va termina localizarea acestei versiuni pentru piata romaneasca – procesul de adaptare la specificul unei economii locale fiind unul foarte meticulos, pe care il cunoastem foarte bine de cand am localizat versiunea precedenta. Microsoft Business Solutions ne-a cerut in permanenta feedback asupra functionalitatilor celor mai utile ale aplicatiei, asupra modulelor celor mai des folosite in Romania si asupra cererilor celor mai frecvente venite din partea utilizatorilor romani ai aplicatiei.“


Lansarea acestei noi versiuni de Navision este o noua etapa in cadrul Project Green, proiectul de integrare a diferitelor aplicatii de business Microsoft intr-un singur pachet interconectat si o noua confirmare a interesului Microsoft pentru piata aplicatiilor ERP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite