Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Criptarea datelor nu e utilizata suficient

26 Martie 2009



Mai mult de jumatate din companiile din sectorul public si privat britanic prezinta inca riscuri in ceea ce priveste scurgerile si pierderile de informatii, pentru ca nu folosesc criptarea datelor pentru a securiza informatiile pe laptopuri, dispozitive portabile si de stocare. Aceasta este una dintre principalele concluzii obţinute în urma celui de-al doilea sondaj anual cu privire la securitatea datelor în Marea Britanie, realizat de Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet. Conform sondajului realizat în decembrie 2008 în rândul a 120 de manageri IT şi angajaţi IT de la nivel senior, 49% din respondenţi aveau instalate soluţii de criptare a datelor în companii. 38% au răspuns că nu au şi 13% nu ştiau dacă folosesc criptarea. Astfel, în ultimele 13 luni, instalarea criptării pentru protejarea datelor sensibile în companii a crescut cu doar 1%. Aceasta, în ciuda faptului că 2007 şi 2008 au fost anii cu cele mai multe scurgeri şi pierderi de informaţii semnalate. Dintre acestea, peste 30 de milioane de pierderi sunt înregistrate doar de companiile publice şi private britanice. Conform primului sondaj realizat de Check Point în noiembrie 2007 (în prima săptămână după scurgerile imense de date ale HMRC) cu privire la securitatea datelor în Marea Britanie, 48% dintr-un eşantion asemănător de manageri IT din companii din sectorul public şi privat declarau că au avut criptare, 40% că nu au avut şi 12% că nu ştiu.
„În mod clar, lecţia din ultimul an şi jumătate – că pierderea sau scurgerea datelor se poate întâmpla oricărei companii private sau publice – nu a fost învăţată. E uimitor faptul că nu a existat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte folosirea criptării datelor, în condiţiile în care este singura tehnologie de securitate care poate opri orice tip de scurgere de informaţii”, a declarat Nick Lowe, director regional Check Point pentru Europa de Nord.
Studiul a arătat, de asemenea, că marile scurgeri de date, raportate în 2008, nu au determinat creşterea bugetelor pentru securitatea IT a majorităţii companiilor chestionate. Doar 29% au spus că au crescut cheltuielile pentru securitate. 48% au declarat că aceste cheltuieli au rămas la fel. Totuşi, respondenţii au menţionat că investiţiile în tehnologia de criptare a datelor a fost a doua prioritate de achiziţie pentru anul 2009, prima fiind tehnologia VPN/pentru acces de la distanţă. Sondajul a relevat faptul că 40% dintre companii aveau până la 50 de laptopuri în funcţiune, iar 33% aveau până la 500 de laptopuri în funcţiune. 47% din respondenţi au spus că în compania lor erau până la 25 de PDA-uri şi smartphone-uri în funcţiune, iar 28% raportau până la 100 de dispozitive.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite