Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

HP lanseaza un program de securitate gratuit

27 Martie 2009



Compania HP a lansat HP SWFScan, un instrument menit sa ajute dezvoltatorii de aplicatii Flash sa isi protejeze website-urile si aplicatiile ce prezinta vulnerabitati si sa reduca riscul ca hackerii sa acceseze datele importante.
Pe masura ce companiile isi modernizeaza aplicatiile pentru a oferi utilizatorilor o mai buna navigare online, acestea aleg sa utilizeze tehnologiile Web 2.0, inclusiv platforma Adobe Flash. Programul Adobe Flash Player este utilizat de mai mult de 98% dintre computerele conectate la Internet din lume, de aceea este absolut necesar ca aplicatiile create cu tehnologia Flash sa fie sigure.
HP SWFScan permite creatorilor de Flash sa ofere un cod mult mai sigur, fara a fi experti in securitate. Instrumentul SWFScan este primul de acest gen care verifica aplicatiile Flash si executa o analiza statica pentru a intelege comportamentul acestora. Acest lucru permite identificarea vulnerabilitatilor care se ascund intr-o aplicatie si care nu pot fi detectate cu metodele dinamice traditionale.
Cu HP SWFScan, dezvoltatorii programelor Flash pot sa verifice existenta unor vulnerabilitati cunoscute de siguranta care sunt vizate de hackeri. Aici sunt incluse datele confidentiale neprotejate, vulnerabilitatile unor scripturi de aplicatii web si datele introduse de utilizator care nu ajung sa fie validate. De asemenea, pot rezolva rapid problemele, prin evidentierea punctelor vulnerabile din codul sursei si printr-o indrumare solida asupra modului de rezolvare al problemelor de securitate si pot verifica conformitatea cu cele mai bune solutii de securitate.
Un exemplu de vulnerabilitate de securitate pe care solutia HP SWFScan o poate preveni este accesul la informatiile confidentiale al unor persoane neautorizate. Dezvoltatorii de Flash creeaza deseori fara intentie puncte vulnerabile prin codarea informatiilor de acces ca parole, coduri de criptare sau baze de date direct in aplicatia lor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite