Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hidroelectrica foloseste toata suita BitDefender

17 Noiembrie 2004



HIDROELECTRICA S.A. are in administrare 350 centrale hidroelectrice si statii de pompare, grupate pe 12 sucursale regionale.


S-ar putea spune ca, pentru BitDefender, Hidroelectrica reprezinta clientul ideal. Compania foloseste toata suita de produse si toate serviciile de suport oferite de BitDefender iar colaborarea dureaza din anul 2001.


Suita BitDefender Professional, BitDefender Enterprise Manager (consola de administrare), BitDefender for MailServer; BitDefender for File Server, precum si BitDefender for Lotus Domino protejeaza retelele unuia dintre principalii producatori de energie electrica ai Romaniei (sediul central si sucursale), in total peste 1500 de sisteme (statii de lucru si servere). Implementarea si configurarea solutiilor a avut loc intr-o singura luna (decembrie 2001).


Si pentru ca numai simpla prezenta a unei solutii antivirus pe calculatoarele unei companii nu mai reprezinta certitudinea unei protectii eficiente, o serie de servicii asigura Hidroelectrica de respectarea nevoilor specifice de protectie. SOFTWIN este, de altfel, singurul producator de solutii antivirus din Romania, dar mai ales singura companie care are capacitatea de a furniza un pachet complet de servicii adaptate si localizate pentru aceasta piata.


Cele mai importante sunt:

  • Alerta Virus – Alertarea prin e-mail a beneficiarului la aparitia oricarei noi amenintari virale pe plan mondial, oferind informatii asupra datei atacului, a modului de infectie si de eliminare a virusului.
  • Suport tehnic telefonic non-stop – Asigura utilizatorului ocazia consultarii specialistilor BitDefender, oferind acea parere autorizata care de multe ori poate salva informatiile in cazul detectarii unor fisiere suspecte.
  • BitDefender Antidot – Pentru orice fisier suspect care se dovedeste a fi virus si pe care BitDefender nu il identifica si dezinfecteaza se va livra antidotul in maximum 24 ore de la trimiterea unei mostre a virusului la Laboratorul SOFTWIN.
  • Actualizare – Furnizarea catre client, pe perioada derularii contractului, a actualizarii bazei de semnaturi de virus ti a versiunii de produs in permanenta prin internet.


    Suplimentar, in fiecare trimestru un kit cu ultima versiune de produs BitDefender este trimisa prin posta fiecarei sucursale regionale Hidroelectrica.


    Acestor servicii standard li se adauga insa si o serie de servicii corporate: preanaliza sistemului informatic, personalizarea solutiei antivirus ofertata, suport instalare, verificari periodice, interventii in momente critice, cursuri de instruire.


    Referitor la suita de produse implementate la Hidroelectrica, Sorin Marinescu – Sef Serviciu Tehnologia Informatiei si Comunicatii a declarat: „Desigur ca este de preferat, din punct de vedere al functionalitatii, folosirea unui singur furnizor antivirus pentru mentenanta dar si pentru inlaturarea eventualelor incompatibilitati generate de mai multe astfel de solutii. in cei aproximativ 3 ani de colaborare, cei de la SOFTWiN s-au dovedit suficient de pregatiti pentru a face fata oricaror provocari. Am putea spune ca relatia noastra este una de parteneriat, mai mult decat una de furnizor-client. Pentru BitDefender for Lotus Domino am participat chiar la testarile beta ale solutiei.”


    Interactivitate
    „Pentru majoritatea clientilor nostri, este foarte important sa stie ca in orice moment pot sa ne contacteze pentru rezolvarea unor situatii urgente sau pentru a ne cere anumite sfaturi. Pentru unii dintre acestia avem ingineri de suport tehnic dedicati pentru beneficiarul respectiv, asa cum este si cazul Hidroelelectrica. Mai mult decat atat, astfel de clienti ne ajuta foarte mult in activitatea noastra, pentru ca multe dintre cerintele lor, care se dovesesc necesare si care nu se pot rezolva pe loc, se regasesc in versiunile urmatoare ale produselor BitDefender. Specific vorbind, am putea spune ca Hidrolelectrica a jucat un rol major in dezvoltarea produsului pentru Lotus Domino” – Oliviu Talianu, BitDefender.


    „SOFTWIN a adus, in plus fata de celelalte oferte, acest aspect al serviciilor adaugate, foarte importante pentru noi: in locul unor produse furnizate la un moment dat si de a caror functionare sa ne ingrijim noi, un pachet de produse si servicii care presupun o stransa colaborare intre specialistii nostri IT si cei de la BitDefender”– Sorin Marinescu, Hidrolectrica.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite