Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Fujitsu Siemens Computer devine Fujitsu Technology

01 Aprilie 2009



Dupa iesirea celor de la Siemens din asocierea Fujitsu Siemens Computers, noua entitate a devenit în totalitate filială a Fujitsu Limited şi îşi va continua activitatea sub numele Fujitsu Technology Solutions (Holding) BV. Noua companie va funcţiona împreună cu Fujitsu Services sub brandul Fujitsu, avand un management unitar. Integrarea completă a Fujitsu Technology Solutions, companie cu o puternică prezenţă în EMEA, se va constitui într-un catalizator pentru transformarea Fujitsu într-o companie cu adevărat globală. Urmând această direcţie, Fujitsu va face investiţii substanţiale în Europa, urmând astfel să dezvolte şi să îşi consolideze poziţia globală având drept punct de plecare EMEA.
“Cu capabilităţile şi perspectiva globală pe care o aduce Fujitsu Technology Solutions, putem transforma modul în care Fujitsu îşi dezvoltă business-ul“ a declarat Kuniaki Nozoe, Preşedinte al Fujitsu Limited. Putem gândi “global” încă din momentul incipient al dezvoltării de noi produse, urmând ca apoi să putem acţiona la nivel local pentru a satisface nevoile specifice ale clienţilor. Integrarea Fujitsu Technology Solutions va permite acum grupului Fujitsu să ofere produsele şi soluţiile sale complet integrate, în întreaga lume.
Investiţie în Europa
Împreună, Fujitsu şi Fujitsu Technology Solutions vor aduce pe piaţă produse noi, inovatoare şi cost-competitive prin optimizarea procesului de cercetare şi dezvoltare. Prin această colaborare strânsă, Fujitsu Techonology Solutions va deveni una din companiile de referinţă la nivel mondial pe planul cercetării şi dezvoltării de noi tehnologii. Având o impresionantă forţă de muncă de peste 10.000 de angajaţi, între care 1.300 de ingineri, aflaţi în toată regiunea EMEA, Fujitsu îşi va folosi resursele şi cunoştinţele dobândite în domeniul tehnologic, pentru a dezvolta platforma globală de produse, software şi servicii ale întregului grup Fujitsu.
În punctele sale de lucru din Munchen, Paderborn şi Augsburg, Fujitsu Technology Solutions va conduce şi dezvolta în continuare producţia sa globală de servere bazate pe arhitectură Intel şi de produse de stocare. În acest sens, Fujitsu va investi în cercetare şi dezvoltare, în Europa dar mai ales în Germania. În Augsburg, compania va reuni şi centraliza procesul de cercetare şi dezvoltare a serverelor bazate pe tehnologie Intel ale grupului Fujitsu. Experţii japonezi vor sprijini inginerii germani într-un nou centru de cercetare si dezvoltare. Business-urile globale conduc catre serverele bazate pe arhitectură Intel (IA) şi produse de stocare În cadrul strategiei Fujitsu de dezvoltare la nivel global a produselor şi serviciilor sale, serverele bazate pe arhitectura Intel (IA) vor juca un rol important. Pentru a-şi întări angajamentul luat în furnizarea de produse de calitate europeană, Fujitsu Technology Solutions a fost nominalizată să dezvolte, să producă şi să comercializeze serverele bazate
pe arhitectură Intel. În plus compania va unifica structurile de producţie cu cele de testare pentru a face faţă globalizării în masă a producţiei, concentrând producţia de echipamente la Augsburg şi Fukushima.
Toate aceste măsuri vor constitui suportul necesar pentru atingerea obiectivelor ambiţioase asumate. Cu noua abordare globală, Fujitsu ridică ştacheta din ce în ce mai sus. Având deja vânzări de 240.000 de servere IA în 2007, Fujitsu va face din serverele bazate pe arhitectură Intel un element esenţial al strategiei sale, cu o ţintă iniţială de dublare a vânzărilor la nivel mondial de 500.000 de unităţi până în 2010.
Beneficiile clientului şi canalele de distribuţie
În ceea ce priveşte clienţii şi canalele de distribuţie, integrarea Fujitsu Technology Solutions va fi o recompensă investiţională. Fujitsu va avea acces la baza de clienţi a Fujitsu Technology Solutions şi astfel se va orienta către extinderea prezenţei pe pieţele emergente. În plus, grupul va avea acces la o bază de date de aproximativ 1.700 parteneri direcţi şi 43.000 de parteneri indirecţi, putând folosi şi împărtăşi experienţa de lungă durată a Fujitsu Technology Solutions pentru a implementa cele mai bune practici de dezvoltare a canalelor de afaceri din întreaga lume. Reciproc, clienţii şi partenerii din canalele de distribuţie, vor beneficia de acces global la un portofoliu larg de produse şi servicii. Aceştia vor putea profita de puterea şi fiabilitatea celui
de-al patrulea mare furnizor de produse şi servicii din lume şi vor avea acces la soluţii adaptate nevoilor lor, existente în portofoliul Fujitsu.
Furnizarea infrastructurilor dinamice în EMEA
În noiembrie 2008, Fujitsu Technology Solutions a introdus strategia sa de infrastructură dinamică ce constă în livrarea de produse şi servicii, dar mai ales de soluţii complexe pentru birouri şi centre de date. Ca filiala deţinută în totalitate de Fujitsu, Fujitsu Technology Solutions va fi în măsură să ofere clienţilor corporativi din EMEA, acces la portofoliul de infrastructuri dinamice construit în jurul serverelor de tip IA şi a serviciilor inovative, împreună cu produse intregate şi soluţii IT, adaptate nevoilor specifice ale clienţilor. Atenţia acordată conceptului de Infrastructură dinamică este în deplină concordanţă cu strategia de afaceri a Fujitsu, având în vedere că segmentul de Soluţii Tehnologice, constând în servicii şi produse IT, a asigurat 57% din veniturile consolidate şi 68% din profitul Fujitsu în FY2007.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite