Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Taxele si impozitele locale ale focsanenilor vor fi publicate pe internet

14 Aprilie 2009



Primaria municipiului Focsani a lansat, pe 9 aprilie, serviciul de vizualizare a taxelor si impozitelor locale, prin intermediul caruia orice locuitor al orasului poate vizualiza sumele pe care trebuie sa le achite catre bugetul local, anunta www.administratie.ro.
Fiecare cetatean sau societate comerciala care vrea sa aiba acces prin internet trebuie sa se inregistreze la Primarie pentru a primi parola de acces catre datele personale. Prin noul serviciu se pot vizualiza bunurile aflate in proprietate, respectiv locuinte, terenuri, masini, amenzile primite, dar si lista cu platile efectuate.
„Se pot vedea bunurile supuse impozitarii si care figureaza in evidenta fiscala. Se pot vedea platile efectuate de un contribuabil, modul in care sunt repartizate sumele in cadrul rolului prin care se evidentiaza suma fiscala sau pe care le are de platit cetateanul in contul impozitelor la momentul respectiv sau la o anumita data cand urmeaza sa faca platile”, a declarat Melus Naziru, seful serviciului de Taxe si Impozite din Primaria Focsani.
El a precizat ca noul sistem va permite corectarea situatiilor in care amenzile de circulatie au fost platite in diferite localitati din tara si nu s-au inregistrat si in contabilitatea municipalitatii. Primaria Focsani are de incasat, doar din amenzi, peste 6 milioane lei din care „o parte sunt achitate, dar nu sunt scazute din evidente”. Municipalitatea vrea sa realizeze si un serviciu de plata on-line a taxelor si impozitelor locale, insa costurile si comisioanele catre institutiile bancare sunt prea ridicate fata de numarul de doritori estimat.
„Sunt costuri destul de mari si nu stiu daca s-ar justifica in acest moment. Din experienta altor municipalitati, sunt circa 15-20 de persoane care folosesc sistemul de plata on-line. Vrem sa avem cat mai multe solicitari pentru ca doar astfel demonstram ca este o necesitate sa il introducem”, a precizat Melus Naziru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
LIVIU G.
Si locuitorii de pe strada Vrancei dupa bariera unde este riul CACAINA platesc impozite veniti sa vedeti ce mortaciuni si ce focar de infectie avem aici in dreptul nr,44,46,48,50,52,54,56,58,cine ne poate ajuta poate dl,primar bacinschi?
25 Aprilie 2009, 04:13:00
sile
bre liviuli eu stau tot in Focsani pi strada muncitori acolo esti un pod sub cari treci apa cacaina auzi nu ti supara da sigur nu-I un rau domli ci vrei vici di mortaciuni da I di vina primaru daca la un imbecil ii moari o gaina un caini o mata si el prost I arunca in cacaina I di vina primaru ci zici esti primaru di vina daca omu gandesti ca n evu mediula mini pi muncitori pi dreapta undi esti un podet pisti apa esti la fel lumea arunca mortaciuni doar nu s a arunca animalili in apa singuri ba pi strada vrancii aveti podeti vi s a facut si la noi sint ziduri di trei metri prin spatili casilor undi treci apa da digeaba esti si o casa tot pi muncitori langa mini abandonata si tot la fel a cui I vina am sarit gardu di am ingropat mortaciunili
27 August 2014, 08:57:19
SILE
IN CONCLUZII NU I VINA PRIMARULUI CA LUMEA GANDESTI CA N EVU MEDIU S A ARUNCA MORTACIUNI IN APA CACAINA AVETI PI STRADA VRANCII PODETI AVETI AVETI DA SINT CASI UNDI NICI NU SI TAI LUMEA IARBA DI LA POARTA SI N IARBA AIA S A ARUNCA MORTACIUNI
27 August 2014, 09:01:40
SILE
IN CONCLUZII NU I VINA PRIMARULUI CA LUMEA GANDESTI CA N EVU MEDIU S A ARUNCA MORTACIUNI IN APA CACAINA AVETI PI STRADA VRANCII PODETI AVETI AVETI DA SINT CASI UNDI NICI NU SI TAI LUMEA IARBA DI LA POARTA SI N IARBA AIA S A ARUNCA MORTACIUNI
27 August 2014, 09:01:41